
- 0 Comentarii
- CampionInSanatate
PORȚIA DE SĂNĂTATE: SUCUL DE VARZĂ
Varza este o legumă hrănitoare, bogată în vitamine și fibre, dar săracă în calorii, ceea ce o recomandă pentru diete și tratamente în diferite afecțiuni.
Varza are importante proprietăți anticancerigene, eficiența maximă fiind obținută dacă se consumă sub formă de suc crud. Sucul de varză conține vitaminele A, B1, B2, B3, C, E, K, o serie de minerale, precum zinc, fier, magneziu, dar și proteine.
Sucul de varză este recomandat în combaterea obezității, în tratarea unor afecțiuni digestive, în astenie și diabet.
Pentru a prepara acest suc aveți nevoie de un kilogram de varză, din care o să rezulte aproximativ 500 ml de suc
Varza se spală bine și se lasă la uscat pe un prosop de bucătărie. Se taie în bucăți mici și se introduce în storcător. Sucul se lasă cam 15 minute să se limpezească, apoi se strecoară.
Acest suc nu are un gust prea bun, însă beneficiile pentru sănătate sunt incontestabile. Dacă totuși nu puteți să-l beți simplu, se poate combina cu suc de morcovi sau cu suc de lămâie, cum preferați.
Sucul de varză astfel obţinut va fi consumat imediat dupa preparare, pentru a nu avea timp să se oxideze. De regulă, se beau câte 300 ml de suc de varză crudă pe zi, timp de o lună de zile.