Clicky

PORȚIA DE SĂNĂTATE: SUCUL DE ȚELINĂ. CEA MAI SIMPLĂ REȚETĂ, CEL MAI BUN DETOXIFIANT AL ORGANISMULUI

Despre țelină am mai discutat într-un articol anterior, însă beneficiile acestei legume sunt atât de importante pentru sănătate, încât credem că merită toată atenția noastră.

Așa că vă propunem astăzi o rețetă simplă cu ajutorul căreia să preparați acasă cel mai sănătos suc de țelină. Despre beneficiile acestui suc vom discuta după prezentarea rețetei.

Pentru realizarea sucului de țelină ai nevoie de 2 țeline mărișoare. Le speli bine, le cureți de coajă și le mai speli încă o dată în jet de apă rece. Le lași puțin pe un prosop de bucătărie să se usuce, apoi le tai bucățele. Când țelina a fost tăiată, pui bucățele în storcător sau în blender, adaugând puțină apă. Sucul rezultat se strecoară prin tifon. Cel mai bine este ca sucul de țelină să fie consumat proaspăt, dar se poate păstra și la frigider, dar nu mai mult de 4-6 ore.

Sucul de țelină conține caroten, vitamina C, acid folic, vitaminele B1, B2, B6, substanțe vegetale asemănătoare hormonilor, magneziu, calciu și fier.

Beneficiile sucului de țelină:

Sucul de țelină este probabil cel mai bun afrodisiac, fiind unul dintre cei mai buni reglatori hormonali dintre remediile naturale.

Însă, sucul de țelină are multe ale recomandări terapeutice. Sucul de țelină este probabil cel mai bun detoxifiant al organismului. Sucul din rădăcini de țelină este un excelent depurativ, cu rol în eliminarea toxinelor din corp.

Pe urmă, în caz de hipertensiune se recomandă un amestec din suc de țelină cu miere.

Sucul de țelină mai este recomandat și pentru prevenirea infarctului, fiind bine să se țină cure de câte 150 de ml de suc pe zi. Nu în ultimul rând, sucul de țelină este un aliat de nădejde în curele de slăbire, deoarece are foarte puține calorii și taie senzația de foame.

Distribuie
post-img
Prev post

RECUPERAREA DUPĂ INFARCT MIOCARDIC

Next post

BRUSTURELE, PLANTA CARE SCADE NIVELUL DE ZAHĂR DIN SÂNGE

post-img