Clicky

PORȚIA DE SĂNĂTATE: SUCUL DE MERE

Un măr pe zi ține doctorul departe, spune un cunoscut proverb, ceea ce este cât se poate de adevărat. Cugetarea este valabilă și în cazul sucului de mere.

Merele conțin apă, zaharuri, acizi organici, taninuri, vitaminele C, A și B, săruri de calciu, fier și potasiu, iar sucul de mere se bucură de un foarte bun renume. Este un bun tonic muscular și al sistemului nervos, este diuretic și antireumatismal, fiind recomandat în mai multe afecțiuni.

Astfel, cura cu suc de mere este recomandată în bolile renale, hepatice, pentru combaterea constipației, în gută și reumatism, dar și în caz de epuizare fizică, în astenie și anemie.

Însă, chiar dacă nu suferim de nicio boală, este bine să urmăm o cură cu suc pe mere, pentru a ne păstra o stare de sănătate bună.

Iată un mod de a prepara sucul de mere, după o rețetă recomandată de Marioara Niță:

Cel mai sănătos suc de mere este cel preparat prin simpla mixare. În vasul mixerului se pun 2 mere spălate și tăiate bucăți, un sfert de lămâie, 1-3 lingurițe de miere, 400 ml de apă. Se va mixa întreg acest amestec. Se va obține un suc gros de mere, bogat în antioxidanți, vitamine și enzime.

Sucul de mere trebuie consumat cu prudență în cazurile de gastrită, de sindrom al colonului iritabil sau diaree, deoarece pot agrava aceste afecțiuni.

Distribuie
post-img
Prev post

RIDURILE DIN JURUL OCHILOR

Next post

TUMORILE MÂINII, TIPURI ȘI TRATAMENT

post-img