Clicky

PORȚIA DE SĂNĂTATE: CIREȘELE

Cireșele sunt probabil unele dintre cele mai iubite fructe din țara noastră și abia așteptăm să apară în piețe și în livezi. Dulci și aromate, cireșele sunt o alternativă sănătoasă la dulciurile din comerț.

Însă, cireșele nu sunt doar foarte gustoase, ci au efecte miraculoase asupra sănătății noastre, motiv pentru care nu trebuie să ratăm șansa să urmăm o cură cu aceste fructe minunate.

Cireșele conțin vitaminele A, B, C și K, dar și sodiu, potasiu, magneziu și zinc.

Cura de cireșe ajută la eliminarea toxinelor din organism și la curățarea sângelui. De asemenea, cireșele sunt recomandate persoanelor care suferă de afecțiuni cardiovasculare, deoarece previn apariția cheagurilor de sânge.

Cireșele timpurii, deoarece sunt mai puțin dulci, sunt indicate în diabet, colesterol mărit și obezitate. Un rol important al acestor fructe constă și în favorizarea digestiei, ca urmare a normalizării tranzitului intestinal.

Cum se prepară:

În primul rând, este bine ca cireșele să fie consumate proaspete. Pe urmă, se pot face diferite prepare precum compot, dulceață și gem.

În terapeutică se folosesc codițele de cireșe, ele conținând săruri de potasiu și taninuri.

Ceaiul din codițe de cireșe se prepară dintr-un pumn de codițe care se fierb într-un litru de apă timp de 30 de minute. Ceaiul se bea în 2-3 reprize în cursul unei zile. Ceaiul din codițe de cireșe este diuretic, antiiflamator renal și antidiareic.

Sucul din fructe obţinut prin presarea cireşelor proaspete se consumă câte 2-3 căni pe zi, fiind un adjuvant de calitate în combaterea colitelor de fermentaţie, dureri intestinale, hepatite cronice, litiază biliară, sechele după hepatite şi pentru dezintoxicarea sângelui.

Maceratul din cozi de cireșe se prepară din o linguriță de cozi la o cană cu apă. Maceratul din codițe de cireșe combate anemia și are acțiune diuretică. De asemenea, este indicat pentru eliminarea acidului uric.

Distribuie
post-img
Prev post

CIUPERCA CHAGA: BENEFICII ȘI CARACTERISTICI

Next post

COLESTEROLUL BUN SAU RĂU! CUM IL MENȚINE SUB CONTROL?

post-img