Clicky

PORȚIA DE SĂNĂTATE: APA CU LĂMÂIE

Un pahar de apă cu lămâie consumat dimineaţă, înainte de micul dejun, are efecte uimitoare asupra organismului, oferindu-i energie, un tonus de invidiat şi o stare de bună dispoziţie.

Mai mute studii au confirmat că apa cu lămâie are o serie de efecte benefice atât asupra corpului, cât şi asupra psihicului nostru.

În primul rând, apa cu lămâie stimulează sistemul imunitar, notează Rador. Lămâile sunt bogate în vitamina C şi potasiu. Vitamina C acţionează excelent în combaterea răcelii şi a virusurilor, în timp ce potasiul stimulează creierul, susţine buna funcţionare a sistemului nervos şi reglează tensiunea arterială.

Pe urmă, un pahar cu apă cu lămâie ajută la reglarea greutăţii, acesta fiind probabil cel mai bun motiv pentru a începe consumul de apă cu lămâie dimineaţa. Fructele galbene conţin pectină în cantităţi mari, ceea ce ajută la combaterea senzaţiei de foame. S-a demonstrat că persoanele care au o dietă cu multe alimente cu gust acid, pierd în greutate mai rapid.

Deasemenea, apa cu lămâie susţine sănătatea sistemului digestive. Apa caldă stimulează peristaltismul. Lămâia și lime-ul au, de asemenea, un conţinut ridicat de vitamine şi minerale şi au capacitatea de a se relaxa atunci când toxinele intră în tractul digestiv.

Nu în ultimul rând, un pahar de apă cu lămâie băut în fiecare dimineață curăţă pielea. Vitamina C ajută la reducerea ridurilor şi la îmbunătăţirea elasticităţii pielii. Apa cu lămâie curăţă toxinele din sânge, contribuind la menţinerea unei pieli moi, netede şi curate.Distribuie
post-img
Prev post

CE SUNT ALUNIȚELE ȘI CÂND DEVIN PERICULOASE

Next post

VINE PRIMAVARA, TREBUIE SA STRALUCIM!

post-img