Clicky

POPCORN-UL, FILMELE SI SANATATEA

Mai avem cateva zile si majoritatea intra in vacanta de iarna. Pentru unii inseamna relaxare, pentru altele inseamna din nou munca, dar de data asta, in bucatarie.
Relaxarea vine la pachet cu un film bun si o portie de floricele de porumb, simple, cu unt, cascaval sau cu gust de ciocolata. Sunt atat de gustoase incat gurmanzii nu si-au pus niciodata problema daca sunt si sanatoase. Sa analizam si acest aspect fara sa ne fie teama ca va trebui sa le excludem de pe lista placerilor vinovate.
Popcornul este practic porumb expandat sub acțiunea căldurii și este o gustare mult mai sănătoasă decât chipsurile sau ciocolata. Floricelele din porumb conțin carbohidrați, fibre și foarte puțină grăsime.
Popcornul este practic o formă gustoasă de a consuma cereale integrale. Acestea sunt asociate de către nutriționiști cu reducerea inflamațiilor în organism. Cerealele integrale sunt recomandate în alimentație pentru că nu te expun riscurilor de a dezvolta boli cardiovasculare, diabet, obezitate și cancer.
Floricele de porumb conțin minerale, vitamine și nu conțin gluten
Popcornul consumat în formă naturală, fără alte adaosuri, asigură organismului o cantitate importantă de fier, zinc și vitamine din grupul B. În plus, popcornul nu conține gluten, proteină care declanșează adesea alergii. Glutenul e bănuit de unii specialiști că ar provoca obezitate. Și dacă deja te-am convins să consumi popcorn mai des, trebuie să știi și că 50 g de floricele din porumb, adică o porție ideală, înseamnă aproximativ 200 de calorii. Când depășești frecvent această cantitate recomandată de nutriționiști, popcornul devine o gustare care îți poate pune sanatatea in pericol.
Specialistii recomanda floricelele de porumb care sunt facute in casa pentru ca poti sa ai control asupra cantitatilor de sare si de ulei. Oricum, trebuie sa aveti grija cate floricele mancati si sa nu uitati ca pentru o viata sanatoasa trebuie sa existe un echilibru in toate, inclusiv in numarul de portii de popcorn.

 

Distribuie
post-img
Prev post

VIN (DE) VREMURI BUNE

Next post

Salvie

post-img