Clicky

POLENUL CRUD DE SALCIE, ALIATUL UNEI IMUNITĂȚI PUTERNICE

După cum am văzut într-un articol anterior, salcia este arbore cu beneficii incredibile pentru sănătate.

Reluăm, pe scurt, beneficiile salciei. Astfel, salcia are efect calmant, are rol în tonifierea nervilor, fiind și un bun tonic, dar și remediu pentru combaterea insomniei. Preparatele din salcie sunt recomandate în afecțiuni precum reumatism, articulații dureroase, nevralgii, dureri musculare, hiperaciditate gastrică, răceli, febră.

În terapia naturistă sunt utilizate scoarţa, frunzele şi mugurii de salcie. Însă, mai există un produs primit în dar de la salcie, anume polenul crud de salcie, care face tema acestui articol.

Polenul crud de salcie are culoare aurie, parfum deosebit și gust plăcut. Din perspectivă terapeutică, polenul de crud de salcie are un conținut bogat de vitamine B, E și C, acizi grași, antioxidanți, minerale și ogliominerale și acid folic.

De asemenea, polenul crud de salcie conține lactofermenți, motiv pentru care este considerat un „aliment viu” și este recomandat în regenerarea florei intestinale.

Problema este că atunci când înflorește salcia, temperatura este destul de scăzută, astfel încât albinele nu ies prea mult din stup, motiv pentru care polenul de salcie este destul de greu de obținut.

Cura cu polen crud de salcie este ideală pentru întărirea sistemului imunitar. Înainte de a începe o astfel de cură trebuie verificat dacă nu există fond alergie la produsele apicole în general și la acest produs apicol în special.

Administrare:

Doza recomandată este de 2-3 lingurițe de polen crud de salcie pe zi, pentru o perioadă de 10 zile. Se recomandă un consum treptat de polen, de la 1-2 grăuncioare în prima zi, la 4-5 în a doua zi.

Pentru copii, doza recomandată este de o linguriță de polen, după micul dejun. Polenul se poate administra și în combinație cu suc natural de fructe.

Cura cu polen crud de salcie se recomandă mai ales primăvară și toamna, în perioadele cu imunitate scăzută.

Păstrarea polenului crud:

Se păstrează obligatoriu la congelator. Datorită conținutului scăzut de apă, nu îngheață și se poate consuma imediat cum se scoate din congelator. Păstrat în frigider, este recomandat să se consume în 10 zile.

Distribuie
post-img
Prev post

DE CE NE CURGE SANGE DIN NAS

Next post

6 CAPCANE ALE CREIERULUI CARE NE ÎNGRAȘĂ

post-img