Clicky

PLANTE CU EFECT AFRODISIAC

Afrodisiacele sunt substanțe sau alimente care stimulează impulsurile sexuale. Cuvântul afrodisiac este din cele mai vechi timpuri, fiind derivat de la numele zeiței grecesti Afrodita zeita ce simboliza frumusețea și iubirea.

Specialiștii recomandă următoarele plante și legume care au proprietăți afrodisiace: leușteanul, busuiocul de câmp, morcovii, țelina, cimbrul de grădină, dumbățul.

Iată o serie de rețete propuse de Victor Duță, care se pot realiza din plante medicinale:

1.Ceaiul de leuștean se prepară din 2 lingurițe de frunze de leuștean uscate, bine mărunțite, opărite cu 250 de ml apă clocotită. Se lasă ceaiul la infuzat 15 minute. Se beau 2 căni de ceai pe zi.

2.Ceai de cimbru de grădină. Acest ceai se prepară dintr-o linguriță de cimbru de grădină, bine mărunțit, opărit cu 250 ml apă clocotită. Se recomandă 2 căni de ceai pe zi.

3. Tratament cu vin medicinal. Pentru realizarea acestei rețete, este nevoie de frunze de rozmarin (20 g), vin roșu (1000 ml) și o lingură de miere de albine.

Se amestecă bine, până la omogenizare aceste ingrediente și se pun la fiert 15 minute. Se va strecura vinul astfel preparat și se va depozita într-o sticlă ermetic închisă. Se recomandă câte 2 linguri din acest vin, înainte de masa de seară.

4. Ginsengul, numit rădăcina vieții, are proprietăți terapeutice și afrodiziace. Ginsengul se administrează sub formă de pudră în capsule, sub formă de suc de rădăcini sau în diverse compoziții de genul: ginseng, ghimbir, lăptișor de matcă. Tratamentul este recomandat doar de către medicul specialist.

Distribuie
post-img
Prev post

VIAȚA CU GASTRITĂ: CUM SĂ ALEGI DIETA POTRIVITĂ?

Next post

PRIMUL AJUTOR ÎN CAZ DE DEGERĂTURI

post-img