Clicky

PLANTA MINUNE CU ÎNTREBUINȚĂRI MULTIPLE, ȘTII CARE ESTE?

PLANTA MINUNE CU ÎNTREBUINȚĂRI MULTIPLE, ȘTII CARE ESTE?


Numită „elixirul tinereții” sau „planta nemuririi”, aloe vera era folosită încă din Egiptul Antic pentru susținerea sănătății. Este o plantă cu multiple beneficii, având peste 220 de substanțe active: vitamine, enzime, minerale, aminoacizi, polizaharide.
Este recunoscută pentru efectul de calmare a arsurilor și iritațiilor și pentru susținerea sistemului imunitar.
Din seva extrasă din tulpinile plantei de aloe vera se prepară suc sau gel. Studii medicale au arătat o eficacitate a gelului în:
– bolile inflamatorii;
– bolile pielii;
– în cazul rănilor;
– în cazul arsurilor, inclusiv solare;
– degerături;
– în cazul acneei;
– psoriazis;
– eczemele;
în cazul înțepăturilor de insecte.
Extractele de aloe vera au un conținut ridicat de nutrienți: vita­mne (A, C, E, acid folic, complexul de B-uri), minerale (calciu, sodiu, sele­niu, magneziu, mangan, potasiu, cupru, zinc și fier), enzime, între care bradikinină cu rol antiinflamator, antrachinone, compuși cu efect laxativ, zaharuri (monozaharide și polizaharide), polifenoli (substanțe cu rol antioxidant), acizi grași, acid salicilic, aminoacizi esen­țiali, saponine – substanțe cu pro­prietăți antiseptice și de curățare.
Acest conținut bogat de nutrienți oferă plantei de aloe vera numeroase proprietăți terapeutice, antiinflamatorii, analgezice, antiseptice, antibacteriene, este adjuvant în ameliorarea mai multor afecțiuni, contribuie la scăderea glicemiei, calmează arsurile la stomac, gră­bește vindecarea arsurilor, hidratează și detoxifică organismul, îndepărtează placa dentară, îngrijește pielea și întârzie apariția ridurilor.
Datorită conținutului ridicat de apă, aloe vera are efect puternic hidratant și este folosită în prăjituri, sucuri şi alte băuturi deopotrivă.

 

Distribuie
post-img
Prev post

Doctor Răzvan Vintilescu - Virusurile la copii

Next post

Cum putem preveni urmările nefaste ale fracturilor de cot, umăr și mână tratate necorespunzător?

post-img