Clicky

PIETRE LA RINICHI, SIMPTOME ȘI PREVENIRE

Pietrele la rinichi, cunoscute sub denumirile de calculi renali sau litiază urinară, sunt formațiuni   dure de săruri și minerale ce se formeaza în rinichi.

Pietrele la rinichi sunt destul de comune, aproximativ 10% din oameni confruntându-se cu ele în timpul vieții. În general, pietrele la rinichi sunt mai frecvente la bărbați, însă ele apar și la femei, chiar și la copii.

Mulți oameni poate nici nu știu că au pietre la rinichi, însă când acestea își schimbă poziția și încep să se miște, își fac simțită prezența printr-o durere extraordinar de mare în partea de jos a spatelui.

Durerea este, de fapt, primul semn care indică posibilitatea de a avea pietre la rinichi. Pe urmă, în strânsă legătură cu durerea, sunt greața și vărsăturile.

Un alt simptom este febra, un motiv serios pentru a nu mai amâna vizita la medic, deoarece febra poate semnala apariția unei infecții puternice în organism.

Nu în ultimul rând, se constată modificări în aspectul urinei și chiar dificultate în eliminarea ei.

Prevenirea pietrelor la rinichi:

– Pentru prevenirea pietrelor la rinichi este foarte importantă hidratarea, fiind recomandată apa, ceaiurile și sucurile alimentare.

– De asemenea, este foarte important un regim alimentar bogat in legume si fructe.

– Consumul de sare trebuie diminuat.

– Trebuie păstrată o greutate normală.

Distribuie
post-img
Prev post

GENȚIANA, TONICUL AMAR CU MULTIPLE BENEFICII PENTRU SĂNĂTATE

Next post

STII CE SUNT ZOONOZELE SI CUM TE POTI FERI DE ELE?

post-img