Clicky

PIELEA FEȚEI TALE ÎȚI VORBEȘTE! EPISODUL 1

Daca sunteti atenti si va analizati in fiecare dimineata chipul, macar cateva minute, va puteti da seama de eventualele probleme de sanatate pe care le-ati putea avea. Aceasta “inspectie” atenta a fetei voastre va poate trimite din timp la medicul specialist astfel incat sa evitati complicatiile care pot aparea. Despre ce probleme de sanatate putem vorbi atunci cand ne uitam in oglinda:

  • ANEMIA – Paloarea accentuată a pielii, a gingiilor, a unghiilor, a mucoasei pleoapelor, a pliurilor din palme, însoţite de o culoare uşor albăstruie a buzelor sunt o certitudine că anemia s-a instalat. De asemenea, mai ales în cazul anemiei prin deficit de vitamina B12, pot apărea senzaţia de arsură a limbii. Un semnal de alarmă trebuie să fie şi un aspect neobişnuit de neted, lustruit al limbii.

  • REACTII ALERGICE – Atunci cand suferi o reactie alergica, iti poti diagnostica singura conditia, controlandu-ti pleoapa inferioara de mici umflaturi. Daca iti dai pleoapa in jos si observi in interiorul ochiului umflaturi cu aspect “pietruit”, inseamna ca te-ai expus unui lucru la care esti alergica. De asemenea, inflamatiile ochilor si pleoapele “pufoase” pot indica fie reactii alergice, fie infectii la nivelul sinusurilor.

  • COLESTEROLUL MARIT – Atunci cand ai un nivel prea mare de colesterol rau in organism, iti apare un inel gri-albicios in jurul corneei. Acest cerc este de fapt o acumulare de lipide (grasimi) in marginile corneei. In aceasta situatie ar fi cazul sa iti controlezi colesterolul, prin eliminarea grasimilor saturate din dieta si introducerea celor sanatoase, precum faimosii acizi esentiali omega-3 din peste si seminte.  • ASIMETRIA FETEIAsimetria facială  poate fi unul dintre primele semne ale unui atac cerebral. Este foarte posibil  şi ca o parte a feţei să fie amorţită şi să nu poţi  zâmbi cu toată gura. Sau ai putea avea dificultăţi de vorbire. Când observi astfel de semne, trebuie anunţat medicul.

Intr-un articol viitor, vom evidentia si alte afectiuni ale corpului care apar pe fata.

Distribuie
post-img
Prev post

CE SUNT OPERATIILE MINIM INVAZIVE

Next post

RECUPERAREA DUPĂ INFARCT MIOCARDIC

post-img