Clicky

PEȘTE ÎN SOS MANDARINE

Ca tot este Saptamana Floriilor, iar credinciosii care tin post au dezlegare, va prezentam o reteta senzationala de peste la cuptor in sos de mandarine. Evident, reteta este si pentru cei care nu tin postul, iubitorii de bucate aromate si cei care au gusturi rafinate.

Reteta este cu pește roșu asta ca sa obțineți un preparat festiv somptuos. Dar poate fi inlosuit cu orice tip de peste. Noi am folosit somon.

Veți avea nevoie de: 1 kg de pește roșu (somon), 100 ml de vodcă, 6 mandarine, 5 linguri miere, condimente dupa gust, ceapa, usturoi.

Mod de preparare: Stoarceți sucul din 4 mandarine și amestecați-l cu vodca, miere și condimentele. Il puneti pe foc si incalziti sosul pana se reduce la jumătate. Este ideal sa fiarba la foc foarte mic. Adăugați celelalte doua mandarine feliate și fierbeti-l încă 5 minute.

Intre timp, peștele se spala si se tamponeaza de excesul de umiditate. Se portioneaza fileul de somon in bucati de maximum 3 degete latime. Se sareaza si se pune intr-o tava cu hartie de copt. Cand este gata, sosul de mandarine se toarna peste pește in asa fel incat sa-l acoperiti pe tot. Tava se baga in cuptorul preincalzit si se coace 20 de minute la 180 de grade.

Se poate servi si cald si rece, alaturi de o garnitura de orez sau cartofi natur. Este un deliciu! Sa aveti pofta si casa plina de prieteni!

Distribuie
post-img
Prev post

SALCIA, ARBORELE CARE TĂMĂDUIEȘTE DUREREA

Next post

SUCUL DE RODIE REDUCE TENSIUNEA ARTERIALA

post-img