Clicky

PERELE, RECOMANDĂRI TERAPEUTICE ȘI MOD DE ÎNTREBUINȚARE

Perele sunt fructe foarte cunoscute la noi în țară, dar sunt și apreciate pentru gustul lor delicios și pentru aroma inconfundabilă.

Perele nu doar că sunt foarte gustoase, dar sunt și foarte sănătoase. Perele conțin fibre, zaharuri, tanin, vitaminele C, A, B2, B6, PP, dar și calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu.

Recomandări terapeutice:

În primul rând, acțiunea laxativă a perelor este foarte bine cunoscută. De asemenea, perele sunt diuretice, motiv pentru care sunt recomandate în afecțiuni urinare, în reumatism sau gută.

Frunzele de păr sunt recomandate sub formă de infuzie în cistite și infecții urinare. Infuzia din flori are proprietăți antiiflamatoare, fiind recomandată tot în cistite.

În plus, potrivit prof. Constantin Milică, perele mai au următoarele proprietăți

– hidratarea organelor interne (datorită conţinutului în potasiu);

– reglarea funcţionării glandei tiroide;

– creşterea imunităţii şi a rezistenţei la infecţii;

calmează sistemul nervos şi acţionează în astenie şi stări de surmenaj.

– prevenirea şi combaterea anemiei, diabetului zaharat şi a colesterolului ridicat.

Mod de întrebuințare:

Perele se pot consuma crude, fiind recomandate și în curele de slăbire datorită aportului caloric redus. Persoanele care au o digestie mai dificilă trebuie să evite să consume pere crude.

Pe urmă, se recomandă sucul de pere, de băut 2-3 pahare pe zi, înainte de mese. Această cură poate să țină și până la 30 de zile.

Decoctul din pere (50 g la un litru de apă) se fierbe două minute, se infuzează 20 de minute şi se beau 2-4 căni pe zi de către persoanele care suferă de litiază renală, infecţii urinare sau adenom de prostată. Extern, se foloseşte sub formă de comprese şi spălături pe ulceraţii şi răni.

Cidru de pere are acțiune diuretică și ușor laxativă.

Contraindicații:

Consumul mare de pere nu este indicat în cazul persoanelor care suferă de afecțiuni gastro-intestinale. De asemenea, este bine să se evite consumul de pere dimineața pe stomacul gol.

Distribuie
post-img
Prev post

DE CE MÂNCĂM CÂND NU NE ESTE FOAME ȘI CUM SĂ SCĂPĂM DE ACEST OBICEI

Next post

SĂRUTUL PASIONAL CREȘTE IMUNITATEA ORGANISMULUI

post-img