Clicky

Pere cu sos caramel

Pere cu sos caramel

Ingrediente pentru 8 porții
8 pere
180 g zahăr
60 ml apă+ alte 6 linguri
50 g unt
½ linguriță scorțișoară pisată
Eventual, puțină pudră de ghimbir sau anason
Mod de preparare
Se pun pe foc zahărul și 60 ml apă, se lasă să fiarbă până ce se îngroașă ca un sirop și, după ce s-a răcit, se încorporează în sos 50 g de unt și 3 linguri apă.
Se curăță perele de coajă, se pun în sosul caramel, se presară peste ele scorțișoară, se acoperă cu un capac și se lasă să fiarbă încet, la foc mic, aproximativ 10 minute. Se poate presăra deasupra ghimbirul sau anasonul.
Se așează perele pe farfurii, se toarnă peste ele sosul și se servesc imediat.
Sursa: Almanah de toamnă / Formula AS

Distribuie
post-img
Prev post

6 alimente pe care nu trebuie să le încălzim niciodată în cuptorul cu microunde

Next post

O doctoriță a slăbit 45 de kilograme și ne spune cum a reușit

post-img