Clicky

PELOIDELE SAU DESPRE NĂMOLURILE TERAPEUTICE PARTEA A-II-A

AUTOR: Doina Berescu-aromaterapeut &fondator Ecoland Production

Pe piața din România avem două branduri cu produse care au ca materie primă nămolurile și mă refer la produsele de pionerat din gama Pell Amar și mai nou Techir de la Techirghiol.

Povestea dermatocosmeticelor Pell Amar începe cu doctorul Ștefan Ionescu-Călinești, creatorul extractului pur de nămol terapeutic din lacul Amara inițial apoi Balta Albă. Pell-Amar este un adevărat concept medical prin care a fost valorificată o veritabilă comoară din lacurile sărate românești: nămolul sapropelic.

„Acțiunea regeneratoare și rolul antialergic ale gamelor Pell Amar sunt elementele de bază care dau acestor produse calități ce nu pot fi găsite în alte cosmetice. Sunt pentru orice tip de piele. Principiul activ este extractul pur de nămol, în diferite concentrații – în funcție de tenul căruia i se adresează; în plus, acțiunea fiecărui produs este îmbunătățită cu extracte naturale din plante. Modul în care am realizat extractul de nămol este unic în lume, deoarece s-a reușit atât conservarea proprietăților terapeutice naturale, cât și reducerea reacțiilor adverse. Dermato-cosmeticele Pell Amar sunt făcute să rezolve, nu să astupe problemele de sănătate de la nivelul pielii.” spunea Prof. Dr. Ștefan Ionescu-Călinești).

Produsele Pell Amar sunt scheme de îngrijire holistică utilizând principiile extractului pur de nămol sapropelic dar și uleiuri, vitamine și alte extracte naturale. Mineralele și sărurile nămolului sapropelic acționează sinergic împreună cu ingrediente active naturale pentru tratamentul și îngrijirea pielii și părului.

Gama Pell Amar cuprinde formulări specifice pentru a tratament și îngrijire folosind beneficiile nămolului sapropelic: AMINOPOWER și ADVANCED CONCEPT previn și ameliorează procesul de îmbătrânire, BIOACTIVE S ACNE combate acneea, ORGANIC SPA reface pielea stresată a corpului, THERAPY are multiple acțiuni pentru diferite eczeme şi leziuni ale pielii, inflamaţii şi traumatisme ale sistemului osos şi articular, mialgii şi miozite, FEMINA INTIMITY întreține sănătatea intimă, BEAUTY HAIR îngrijește părul, ORAL CARE asigură igiena și sănătatea orală. Nu este de mirare că puterea vindecătoare a extractului Pell Amar a fost dovedită de testele clinice în tratamentul reumatismelor, bolilor ale sistemului nervos periferic, nevralgii, boli ginecologice, cronice, eczme, psoriazis, arsuri, cicatrici cheloide, fenomene de îmbătrânire.

De dată mai recentă este si gama de produse cosmetice si terapeutice Techir, care are drept ingrediente active naturale, resursele neexploatate si valoroase oferite din inima lacului Techirghiol. Alegerea numelui brandului a venit de la sine, având drept sursă de inspiratie legenda miraculosului lac Techirghiol. Întregul concept al brandului TECHIR si sloganul de promovare înglobeaza această legendă: „Miracolul vine la tine”. În laboratorul Techir din stațiunea balneo-climaterică Techirghiol, se produc trei tipuri de creme dermato-cosmetice: crema antireumatică pentru masaj, crema hidratantă de mâini și crema hidratantă de față. Aceste produse dermatocosmetice sunt inovative și unice pe piața românească fiind singurele dermato-cosmetice pe baza de apă salină mineralizantă și namol sapropelic terapeutic .

Namolul de Techirghiol cunoscut deja de peste 200 de ani curăță în profunzime pielea minimalizand apariția ridurilor, revitalizand complexul la nivelul țesuturilor, eliminand toxinele și stimulând sistemul imunitar. Aplicatiile cu namol s-au dovedit foarte utile în spondilartrită achilopoetică , precum și în anumite stadii ale poliartritei reumatoidale.

In loc de concluzie trebuie să reținem că pentru viața normală a celulelor din piele și pentru desfășurarea proceselor metabolice normale se impune un raport constant intre potasiu si calciu. Acest raport se realizeză intr-un mod natural si firesc utilizând nămolurile transferate în produse deramtocosmetice .Folosițe-le cu incredere!

Doina Berescu

Aromaterapeut & fondator Ecoland-Production
Distribuie
post-img
Prev post

CE ALIMENTE ESTE BINE SĂ MĂNÂNCI PENTRU SĂNĂTATEA DENTARĂ

Next post

VIATA CU UN ANIMĂLUȚ TE FACE MAI FERICIT

post-img