Clicky

PANCREASUL ARTIFICIAL, TESTAT CU SUCCES ÎN RÂNDUL PACIENȚILOR CU DIABET

Vești bune pentru persoanele cu diabet! Medicii britanici au folosit cu succes pancreasul artificial pentru a stabiliza nivelurile de insulină și zahăr din organismul a 26 de voluntari cu forme severe de diabet de tip 2.
Studiul a fost publicat în Nature Medicine, conform unui anunț al Universității din Cambridge, citat de Adevărul.
Oamenii de știință au implantat dispozitive în corpul participanților la experiment și au urmărit schimbarea nivelurilor de zahăr timp de opt săptămâni, perioadă în care li s-a administrat zilnic insulină. Măsurători similare au fost luate de cercetători pentru terapia standard cu insulină.
Observațiile au arătat că organul artificial a făcut față bine sarcinii care i-a fost atribuită. Voluntarii au avut niveluri normale de zahăr 66% din timp. Noua terapie a scăzut nivelul mediu de zahăr din sânge al participanților cu 36% în comparație cu injecțiile cu insulină.
Noul sistem nu numai că monitorizează permanent modificările concentrației de zahăr din corpul pacienților, dar prezice și cantitatea de insulină care trebuie administrată în cazul unor vârfuri ale concentrației de glucoză.
În viitorul apropiat, oamenii de știință intenționează să efectueze teste mai ample, cu participarea unui număr mai mare de voluntari. Finalizarea lor cu succes va deschide calea pentru aplicarea clinică în masă a tehnologiei.
Potrivit statisticilor transmise de către autoritățile din domeniul sănătății, la ora actuală, aproximativ 415 milioane de pacienți din întreaga lume sunt diagnosticați cu diabet zaharat de tip 2.

Distribuie
post-img
Prev post

ALIMENTAȚIA ȘI HIDRATAREA CÂND PLECI PE MUNTE

Next post

TE DOARE CAPUL DE LA PARFUM? AFLĂ DE CE!

post-img