Clicky

Palpitatiile la inimă pe timpul nopții

Palpitațiile cardiace sunt o conștientizare intensă a bătăilor inimii, cauzată de impresia că inima ta bate fie prea repede, fie prea încet.
Palpitațiile pot fi însoțite de un sentiment de anxietate.Este posibil să ai un singur episod, episoade ocazionale sau episoade frecvente, în funcție de cauză sau de modul de declanșare.
Sunt periculoase palpitațiile inimii noaptea?
În majoritatea cazurilor, persoanele care suferă de palpitații ale inimii noaptea nu au ritmuri cardiace semnificativ diferite de cele din timpul zilei, doar le sesizează noaptea când în jur e liniște, mai puține sunete și senzații care să ne distragă atenția de la bătăile inimii.
Uneori, palpitațiile inimii noaptea pot fi cauzate de poziția în timpul somnului. Oamenii care dorm pe partea stângă sau pe spate exercită o presiune asupra nervului vag – o componentă importantă a sistemului nervos parasimpatic, responsabil pentru controlul ritmului cardiac.
Palpitațiile la inimă spot fi cauzate de stres sau de anxietate. Stresul poate avea un efect fizic negativ asupra corpului tău – poate provoca descărcări mai frecvente sau neregulate ale terminațiilor nervoase care controlează inima. Anxietatea și atacurile de panică, ridicând nivelul de adrenalină, pot să declanșeze palpitații la inimă.
Cauzele palpitațiilor mai pot fi:
Factori declanșatori ce țin de stilul de viată
Factori declanșatori ce țin de emoții sau psihic
Administratrea anumitor medicamente
Schimbările hormonale
Problemele de ritm cardiac
Problemele inimii
Factorii declanșatori ce țin de stilul de viată
Exercițiile fizice intense
Somnul insuficient
Băuturile care conțin cofeină, precum cafeaua, ceaiul și băuturile energizante
Alcoolul
Fumatul
Alimentele grase sau picante
Sursa: Medicentrum

 

Distribuie
post-img
Prev post

Leziunile de menisc – cauze, simptome și tratamente recomandate

Next post

FAINA DE MIGDALE

post-img