Clicky

PĂDUCELUL, „DOCTORUL” INIMII

Păducelul este un arbore care crește și în țara noastră și care este considerat cel mai bun prieten al inimii.

Organele vegetale utilizate în scopuri terapeutice sunt: florile, frunzele şi fructele. Păducelul acționează asupra aparatului cardiovascular, fiind vasodilatator coronarian, sedativ nervos, dar având și proprietăți în scăderea tensiunii. De asemenea, păducelul acționează și ca un bun bronhodilatator.

Păducelul este recomandat în angină pectorală, miocardită, hipertensiune arterială. Pe urmă, păducelul contribuie la reducerea colesterolului rău din organism.

Cum se utilizează:

Infuzia se prepară dintr-o linguriță de flori cu frunze sau de fructe la 250 ml de apă clocotită. După 20 de minute se strecoară, se îndulcește și se bea în mai multe reprize în cursul unei zile.

Tinctura se prepară din 25 g de flori sau de fructe, lăsate la macerat în 120 g de alcool de 70 de grade, pentru 12 zile. Din această tinctură, C. Antonov recomandă să se administreze 15 picături înainte de culcare. Pe lângă liniștirea inimii, această tinctura produce un somn liniștitor.

Pentru un efect mai puternic, tinctura de păducel se poate folosi în amestec cu tinctura de valeriană. Din acest amestec se iau de trei ori pe zi câte 20 de picături înainte de masă.

Atenție! Acest articol are rol informativ și nu înlocuiește un control medical!

Distribuie
post-img
Prev post

DE CE SUNT OAMENI CARE MĂNÂNCĂ DE TOATE ȘI NU SE ÎNGRAȘĂ?

Next post

DE CE PRESIUNEA INTRAOCULARĂ STRICĂ VEDEREA?

post-img