Clicky

OUĂLE, NUCILE ȘI BRÂNZA DE VACI AJUTĂ LA ÎNCETINIREA ÎMBĂTRÂNIRII

In general, alimentele pline de proteine ​​și fibre ajută la încetinirea îmbătrânirii.

Pentru a încetini ritmul îmbătrânirii mai ales după 50 de ani, este necesar sa crestem consumul de alimente bogate atat în proteine, cat ​​și fibre. Asta ne poate ajuta foarte mult. O astfel de dietă reduce probabilitatea bolilor de inimă, a diabetului de tip 2, a hipertensiunii arteriale și chiar a cancerului.

Pe măsură ce trec anii si îmbătrânim, corpul își pierde masa musculară, iar ca sa ne recuperam musculatură trebuie să includem în alimentație ouă, nuci si brânză de vaci.

Ouăle, brânza și nucile sunt alimente bogate în nutrienți esențiali care pot ajuta la reducerea procesului de îmbătrânire și la menținerea sănătății generale a corpului. Iată câteva beneficii specifice pentru fiecare dintre aceste alimente:

Ouăle:

Conțin proteine de înaltă calitate, ceea ce ajută la menținerea masei musculare și la protejarea împotriva pierderii de masă musculară legată de vârstă.

Sunt bogate în luteină și zeaxantină, doi antioxidanți care protejează ochii împotriva deteriorării legate de vârstă și reduc riscul de dezvoltare a bolilor oculare, cum ar fi degenerescența maculară legată de vârstă.

Conțin colină, un nutrient important pentru sănătatea creierului și a sistemului nervos central, care poate ajuta la îmbunătățirea memoriei și la reducerea riscului de dezvoltare a bolilor neurodegenerative, cum ar fi Alzheimer.

Brânza:

Este o sursă bună de calciu, un nutrient esențial pentru menținerea sănătății osoase și prevenirea osteoporozei, o afecțiune care devine mai frecventă odată cu înaintarea în vârstă.

Conține probiotice, bacterii benefice pentru sănătatea intestinelor, care ajută la menținerea unui sistem digestiv sănătos și la reducerea riscului de boli digestive, cum ar fi sindromul de colon iritabil.

Conține proteine și grăsimi sănătoase, care pot ajuta la menținerea masei musculare și la reducerea inflamației, un factor care poate contribui la îmbătrânirea prematură.

Nucile:

Sunt bogate în antioxidanți, cum ar fi vitamina E și compușii fenolici, care protejează celulele împotriva deteriorării legate de vârstă și reduc riscul de dezvoltare a bolilor cronice, cum ar fi cancerul și bolile de inimă.

Conțin acizi grași omega-3, care ajută la menținerea sănătății creierului și la reducerea riscului de dezvoltare a bolilor neurodegenerative și a depresiei.

Conțin fibre și proteine, care pot ajuta la menținerea sănătății intestinale și la controlul greutății corporale, două factori importanți pentru menținerea sănătății pe termen lung.

Persoanele trecute de prima tinerete ar trebui să consume „alimente regenerative” deoarece la această vârstă celulele corpului nu se pot reface așa cum făceau în anii tineri. Nutritionistii ne asigura ca, pe langa nuci, oua si branza, peștele este un produs care contine din plin aceste componente regenerative.

La rândul lor, produsele din carne ar trebui să fie consumate de către persoanele în vârstă într-un mod strict limitat, deoarece utilizarea lor crește nivelul de colesterol.

În general, o dietă echilibrată care include ouă, brânză și nuci, precum și alte alimente sănătoase, poate ajuta la menținerea sănătății pe termen lung și la reducerea procesului de îmbătrânire.Distribuie
post-img
Prev post

HAINELE ȘI STAREA DE SPIRIT

Next post

5 REȚETE DE CHIPSURI SĂNĂTOASE

post-img