Clicky

ORZUL VERDE, ALIAT ÎMPOTRIVA ÎMBĂTRÂNIRII

Orzul verde, o plantă cultivată din cele mai vechi timpuri, este considerată un adevărat aliat în lupta cu îmbătrânirea.

Orzul verde este bogat în clorofilă, nutrienți, vitamine și minerale, ușor asimilate de organismul uman. Orzul reprezintă o sursă semnificativă de zinc, cupru, mangan, magneziu, fosfor.

De exemplu, orzul verde conține de 250 de ori mai multă vitamina A decât salata verde, de 11 ori mai mult calciu decât laptele și de 25 de ori mai mult potasiu decât bananele.

În plus, orzul verde conține superoxid dismutază, o enzimă proteică activă, cu efect puternic de vindecare a organismului. Pe urmă, orzul verde exercită o puternică acțiune de purificare a organismului și de stimulare a imunității.

Sucul și pudra din orz verde au caracter tonic general al sistemului nervos și cardiac, antiiflamator, digestiv și drenor hepatic. Astfel, sucul din orz verde ameliorează simptomele afecțiunilor hepatice și biliare.

Orzul verde este recomandat și în diabet, deoarece este bogat în crom și reglează producția internă de insulină.

În terapiile de reîntinerire, dar și pentru ameliorarea simptomelor de menopauză, se fac cure de patru săptămâni, la fiecare 3 luni de zile, cu 3 pahare de suc din orz verde pe zi.

Este important de menționat că sucul de orz verde inhibă formarea și dezvoltarea formațiunilor tumorale. În acest sens, se recomandă o cură de lungă durată, cu câte 3 pahare de suc pe zi.

Distribuie
post-img
Prev post

TREI REȚETE CU PRAZ DE POST

Next post

10 ALIMENTE TRADIȚIONALE CU CARE NE MÂNDRIM ÎN ÎNTREAGA EUROPĂ

post-img