Clicky

Oftalmia zăpezii. Cum ne protejam ochii iarna

Oftalmia zăpezii. Cum ne protejam ochii iarna

Iarna, organismul este supus unui stres continuu la temperatură scăzută, umiditate, vânt. Acești factori modifică reactivitatea sistemului imunitar la unele persoane, prin creșterea receptivității la agenți virali, bacterieni. În aceste condiții, și ochii au de suferit. Pentru a ne bucura din plin de o iarnă frumoasă, alături de cei dragi, trebuie sa învățăm să ne protejăm sănătatea, în general, dar și ochii, și să cerem informații medicului oftalmolog atunci când simțim că ceva nu este în regulă.
Cea mai frecventă problemă oculară este arsura corneeană (fotokeratita sau oftalmia zăpezii), care apare după expunerea neprotejată la razele soarelui ce se reflectă pe zăpada sau apă. Se manifestă prin lăcrimare abundentă, fotofobie și senzație de nisip în ochi. Alte afectiuni sunt conjunctivitele, apărute pe fondul unei imunități scăzute și provocate de temperaturile extreme sau de infecții. În cazul agravării, acestea pot duce la complicații.
Cum alegem ochelarii de soare potriviti?
Protecția ochilor se realizează în primul rând prin alegerea ochelarilor de soare potriviți. Iată ce trebuie să luăm în considerare:
Pe lângă aspectul estetic, aceștia trebuie să aibă protecție solară suficientă pentru a bloca razele ultraviolete în proporție de 99%. Pentru aceasta, verificați întotdeauna eticheta, pe care trebuie precizat gradul de absorbtie UV, care trebuie să fie 4.
Contează mult calitatea lentilelor, dar și culoarea: cele maro sunt recomandate miopilor, iar cele gri, persoanelor cu hipermetropie. Lentilele galbene sunt indicate pentru condusul pe timp de noapte și ceață. Ochelarii de soare cu filtru verde împiedică lumina albastră și oferă un contrast mai bun, fiind potrivite pentru orice tip de refracție. Lentilele cu efecte roz asigură un contrast bun pentru nuanțele de albastru și verde.
Lentilele polarizante și heliomate sunt ideale pe timp de iarnă, pentru ca au proprietatea de a „tăia” strălucirea luminii și reflexia, mai ales când suntem la volan.
Sursa: Farmacia ta.


https://www.farmaciata.ro/si-ochii-trebuie-protejati-iarna/
https://ziarulunirea.ro/fotokeratita-sau-oftalmia-de-zapada-cum-ne-protejam-ochii-iarna-404917/

Distribuie
post-img
Prev post

CE MANANCA MESSI, REGELE INCORONAT AL FOTBALULUI!

Next post

Cum să eliminați sarea și colesterolul din organism

post-img