Clicky

OBLIGEANA, ALIAT ÎN LUPTA CU CANCERUL

Obligeana este o plantă originară din India, unde era folosită din cele mai vechi timpuri pentru proprietățile sale benefice pentru sănătate.

Datorită principiului amar, respectiv acorina, obligeana are proprietăți tonice, sedative și analzegice, având un efect de calmant psihic. Totodată, obligeana se folosește ca stimulent al secreției gastrice și în diferite afecțiuni ale stomacului.

În tratamentele naturiste, de la obligeană se folosesc rizomii, care se recoltează primăvara, în perioada martie-aprilie, sau toamna. Obligeana este bogată în substanțe active importante: ulei volatil, calamină, glucozidă amară, amidon în cantitate mare, dextrină și Vitamina C.

Potrivit prof. Constantin Milică, în tratamentul cancerului, obligeana constituie un excelent remediu de vindecare în perioada de convalescenţă după operaţiile de extirpare a ţesuturilor malignizate. Cele mai bune rezultate se obţin în cazul cancerelor localizate la nivelul colonului şi cu extindere spre organele adiacente (ficat, pancreas, splină, uter, plămâni şi sân).

Cei mai mulţi specialişti în fitoterapie recomandă, în boli canceroase, infuzia sau maceratul la rece, din care se iau câte o cană dimineaţa, pe stomacul gol, precum şi seara, înainte de cină, într-o cură de 3 luni consecutiv. După o pauză de o lună se reia cura.

Cum se folosește:

Infuzia de obligeană se preapară din 20 g rizomi la 250 ml de apă clocotită. Se administrează câte 4-5 lingurițe din această infuzie înainte de fiecare masă.

Tinctura de obligeană se realizează prin macerarea a 25 g de rădăcină mărunțită în 120 g alcool de 75 de grade, pentru o perioadă de 7 zile. Din această tinctură se iau câte 25 de picături pe zi, înaintea meselor principale.

Tinctura de obligeană este recomandată în stările de convalescență și de anemie. De asemenea, acest produs ajută la reglarea tulburărilor funcționale ale aparatului digestiv, dar și în stimularea secreției gastrice.

Rețetă recomandată de C. Antonov pentru stimularea poftei de mâncare:

Se macerează 120 g de rădăcină de obligeană mărunțită la 1,5 l de vin negru, timp de 7 zile. Lichidul se strecoară și se îndulcește cu zahăr după gust. Se bea câte un păhărel înaintea meselor principale.

Atenție! Acest articol are rol de informare și nu înlocuiește un control medical!

Distribuie
post-img
Prev post

BENEFICIILE ȘI DAUNELE SFECLEI ROSII - CÂT DE MULTE ȘTIM DESPRE EA?

Next post

ROLUL CAFELEI ÎN REDUCEREA RISCULUI DE DIABET TIP 2

post-img