Clicky

OBICEIUL BANAL CARE SCADE SPERANȚA DE VIAȚĂ

Te-ai gândit vreodată că există obiceiuri banale care îți pot afecta sănătatea și chiar scurta viața?

Oamenii de știință au avertizat, recent, cu privire la un astfel de obicei, care în timp duce la creșterea de deces prematur cu 28%. Este vorba despre adăugarea sării în mâncare.

Pare ceva banal, nu este așa? Însă, adăugarea excesivă de sare în preparatele culinare

reduce cu doi ani și trei luni speranța de viață la bărbați, şi cu un an și jumătate, la femei, susţin oamenii de știință americani, potrivit unui studiu al Universității de Sănătate Publică și Medicină Tropicală Tulane din New Orleans (SUA).

Studiul a implicat 501.000 de persoane, care s-au aflat nouă ani sub stricta supraveghere a oamenilor de știință. Experții au reușit să constate că riscul de deces prematur este cu 28% mai mare la acei voluntari care adaugă des sare în mâncare, în comparație cu cei care nu adaugă niciodată sare sau o fac destul de rar, notează Rador.

Aportul total de sare este greu de stabilit şi de măsurat deoarece clorura de sodiu (NaCl) se găsește în majoritatea alimentelor disponibile în comerţ. Chiar și reducerile modeste ale aportului de sare în mâncare probabil că poate să aibă ca rezultat beneficii semnificative pentru sănătate, a spus profesorul Lu Qi, cel care a condus acest studiu.

Distribuie
post-img
Prev post

NAȘTEREA ÎN APĂ, BENEFICII ȘI CONTRAINDICAȚII PENTRU MAMĂ ȘI COPIL

Next post

CUM SA EVITI ALIMENTELE PROCESATE SI SA MANANCI MAI SANATOS

post-img