Clicky

BENEFICII NUCI STIRI

Nucile, alimentul perfect pentru creier. Top 10 beneficii

Nucile sunt hrănitoare, energizante și ne protejează sănătatea în mai multe feluri. Forma miezului i-a făcut pe oameni, încă din Antichitate, să declare nucile alimentele creierului.
Însă nu doar pentru creier sunt folositoare nucile, ci ele previn diabetul, mențin ochii sănătoși și ameliorează bolile de stomac.
Cele mai importante beneficii ale nucilor:
1. Previn apariţia atacului vascular cerebral, atunci când sunt consumate, într-o cantitate de opt pe zi, arată un studiu realizat de cercetătorii americani de la Barcelona’s Hospital Clinico.
2. Reduc riscul de diabet de tip 2. Probabilitatea de face diabet zahart scade cu 30% la persoanele care consuma cel puţin 30 g nuci pe zi, de 5 ori pe săptămână. Grăsimile mono şi polinesaturate ameliorează sensibilitatea la insulină.
3. Menţin ochii sănătoşi – un consum bogat de nuci, asigură oftalmologii americani la Brigham Young University, împiedică distrugerea fotoreceptoarelor, cele mai importante celule ale retinei, reducând semnificativ riscul de a dezvolta AMD (degenerarea maculară provocată de îmbătrânire).
4. Cresc fertilitatea bărbaţilor. Cercetătorii americani de la Universitatea din California au constatat că nucile, consumate des, cresc considerabil atât cantitatea, cât şi calitatea spermei.
5. Tratează tulburările de ritm cardiac. Efectul benefic este datorat prezenţei acidului alfa linoleic în compoziţia lor.
6. Ameliorează bolile de stomac şi intestine: ulcere, dispepsii, iritaţii, pirozis, diaree, constipaţie.
7. Reglează funcţiile endocrine, fiind utile în caz de tulburări ale hipofizei şi insuficienţă suprarenală, tulburări de ciclu menstrual, dar şi la menopauză.
8. Protejează sănătatea oaselor şi a dinţilor, datorită conţinutului bogat de fosfor.
9. Combat cancerul de prostată. Cercetătorii de la University of California din Davis au descoperit că că nucile reduc nivelul factorului de creştere de tip insulinic 1 (IGF-1), care are un rol în declanşarea cancerului la prostată. 
10. Feresc femeile de cancerul mamar. Cercetătorii de la Universitatea Harvard au constatat că un consum regulat de nuci – două sau mai multe porţii pe săptămână -, scade riscul de cancer la sân cu până la 36%.
Sursa: Adevărul

Distribuie
post-img
Prev post

CONSTIPATIA, VESNICA SI TOTUSI REZOLVABILA AFECTIUNE

Next post

Efectul ascuns si nociv al fainii asupra organismului

post-img