Clicky

Nu mai aruncati apă după fierberea ouălor

Majoritatea dintre noi, dupa ce fierbe oua, varsă apa clocotită în care au fiert acestea și toarnă apă rece peste ele. Totuși, aceasta este o greșeală. Va spunem un secret care îi va surprinde pe mulți!
Aceasta apa se poate folosi după fierbere. Experții ne-au spus cum s-o facem asta, pentru ca o astfel de apă este un adevărat elixir de „sănătate” pentru plantele tale.
Coaja de ou nu numai că protejează embrionul până în momentul în care este gata să se „nasca”, ci îi furnizează și toate substanțele necesare pentru nutriție și dezvoltare. Învelișul conține multe minerale utile (fosfor, potasiu, sulf, azot, fier, magneziu și altele), dar principalul este carbonatul de calciu, care reprezintă 90% din compoziția totală a produsului. Calciul ajută la menținerea unui pH neutru al solului de 6,0-6,5 si este foarte util pentru plantele de interior și unele culturi din grădină.
După ce apa se răcește, puteți uda plantele cu ea, hrănindu-le si foslosind-o pe post de îngrășămant. Dar acest lucru ar trebui făcut nu mai mult de o dată la 3 săptămâni, astfel încât să nu existe supradozaj de săruri minerale.
Cel mai bine este să udați cu apă de „ou” lăstarii de de roșii, salată verde, vinetele, dovleacul și alte legume, dar și fructe ca merele, cireșele, coacăza și zmeura.
Sunt foarte fericite dupa ce sunt udate cu “apa de ou” si plantele ornamentale, cum ar fi cameliile, azaleele, hortensiile, violetele. Pentru a face orhideele să înflorească pe tot parcursul anului, azalea să fie luxuriantă și frumoasă, iar violetele sa nu se treacă niciodată – folosește-te de acest secret.
În schimb, culturile precum castraveții, căpșunile, fasolea, varza și spanacul nu tolerează bine solul bogat în calciu. Un exces de săruri minerale duce la apariția bolilor și chiar la moartea plantelor, prin urmare, în acest caz, este mai bine să evitați udarea cu astfel de apă.
Cum se foloseste apă după fierberea ouălor?
Apa după fierbere trebuie turnată într-un decantor sau intr-o stropitoare pentru flori
Se va folosi la o 1 zi dupa fierberea ouălor
Puteți uda florile timp de 4 zile
Puteți șterge frunzele de orhidee și dracaena cu aceasta apa

Distribuie
post-img
Prev post

CUM COMUNICAM CU ANIMALUTUL NOSTRU - DR. MARIUS DRAGOMIR | www.campioninsanatate.ro

Next post

Sfatul unui neurochirurg renumit: Ascultați muzică și veți fi fericiți!

post-img