Clicky

NU LUAȚI MEDICAMENTE PENTRU DIABET CA SĂ SLĂBIȚI!

Medicii transmit un avertisment puternic persoanelor care, dorind să slăbească, folosesc un medicament destinat diabeticilor.
Medicamentul este promovat pe rețelele de socializare ca soluție miraculoasă pentru slăbit, însă persoanele care nu au diabet și îl folosesc își pun sănătatea în pericol.
Chiar și pentru persoanele cu diabet există contraindicații, medicamentul fiind administrat sub supraveghere medicală, a explicat la un post de televiziune dr. Anca Pantea, medic diabetolog.
„Inclusiv la pacienții noștri cu diabet trebuie făcute analize preliminare și controale, o ecografie abdominală, un control al fundului de ochi pentru a nu fi alte patologii existente care contraindică administrarea acestui produs”, avertizează dr. Anca Pantea, medic diabetolog.
Medicamentul care ajută persoanele cu diabet de tip 2 să isi țină sub control nivelul zahărului din sânge a început să dispară din farmacii după ce a fost promovat intens pe TikTok drept o soluție pentru pierderea rapidă în greutate.
Povestea a inceput în Statele Unite ale Americii, dar a ajuns si la noi. Deși nu au diabet, unii români au început să și-l administreze ca să slăbească.
Medicamentul în cauză este autorizat în România doar pentru persoanele cu diabet.

Distribuie
post-img
Prev post

4 REMEDII NATURALE DIN PRODUSE APICOLE PENTRU ANEMIA COPIILOR

Next post

ULEIURILOR ESENȚIALE ȘI DEGERĂTURILE, O ALTĂ ABORDARE

post-img