Clicky

NEUROLOG CELEBRU: CE CUVINTE SĂ NU SPUI NICIODATĂ

Gândurile și cuvintele au un impact major asupra noastră și trebuie să fim atenți să le evităm pe acelea care ne pot face să ne programăm negativ.

Toate cuvintele pe care le avem în minte ne programează. Dacă noi mereu spunem că îmbătrânim, atunci chiar îmbătrânim. Pentru că îi dăm creierului acest program, explică neurologul Constatin Dulcan.

Potrivit acestuia, sunt cuvinte pe care nu trebuie să le folosim, anume: îmbătrânire, îndoială, cuvântul nu”, pentru că toate acestea ne programează pe negativ.

În plus, nu trebuie să uităm că, zilnic, creierul are nevoie de relaxare.

Este extrem de important să ne refacem la jumătatea unei zile, cel puțin această energie. Este greu să înveți pe toată lumea să se relaxeze, dar simplul fapt că poți să stai o jumătate de oră, fie într-un fotoliu cât mai comod, fie culcat pe spate, neîncercând să te gândești la nimic, decât să îți golești mintea. 

Dacă vei face asta, zi de zi, vei vedea că ajungi să respiri alt ritm, care este unul natural impus de propriul corp.

Fiecare dintre noi are altă capacitate respiratorie. Veți vedea că respirația profundă este o respirație care te încarcă cu energie. Acest lucru este extrem de important pentru sănătatea noastră. Această pauză aparent banală schimbă creierul enorm de mult”, a explicat neurologul Constantin Dulcan.

Distribuie
post-img
Prev post

RESTAURANTELE TREBUIE SĂ AFIȘEZE DETALII DESPRE INGREDIENTELE, VALORILE NUTRIȚIONALE ȘI E-URILE DIN MENIURI

Next post

SAREA IN BUCATE? NU, SAREA IN COSMETICA! - Partea I

post-img