Clicky

NERVOZITATEA ȘI STAREA DE SĂNĂTATE

 

Când stresul pune stăpânire pe noi, efectul este vizibil în stări de nervozitate care ne copleșesc și care ne îndepărtează de persoanele cu care interacționăm.

Dacă ne lăsăm pradă nervilor, ne facem rău singuri. Studiile au arătat că stările de nervozitate distrug un număr considerabil de neuroni și împiedică formarea altora noi, favorizează apariția bolilor cardiovasculare, gastrointestinale, afectează sistemul nervos și implicit producția de hormoni.

Din ce în ce mai mulți oameni sunt nervoși, cu sau fără motiv. Acest trend ascendent trage un puternic semnal de alarmă că ceva se întâmplă atât în exteriorul lor, cât și în interior. Interiorul fiecăruia dintre noi are o mare nevoie de pace, echilibru și vindecare”, a explicat, pentru Adevărul, psihologul Stelian Chivu.

Mai întâi, în minte apar gânduri de nervozitate, judecată și răzbunare. Gândurile negative vor crea un reflex necondiționat, ce va conduce la programe mentale pe măsură.

Acestea vor modela efectiv corpul mental, făcându-l să fie preponderent agitat, nervos, încordat, cu gânduri și replici de aceeași frecvență. Așa se ajunge la depresie, anxietate, atacuri de panică, dar și la tulburări neurodegenerative, precum Alzheimer, Parkinson și tulburări obsesiv-compulsive.

Pe acest fond, ajungem să avem în permanență o gândire critică, reacționară, care ne va influența puternic emoțiile. Nervozitatea și iritabilitatea vor face astfel să trăim mai mult și mai intens stările negative.

Vindecare în trei pași:

Primul pas spre vindecare este conștientizarea stării de nervozitate.

Al doilea pas este ca cei în cauză să înțeleagă că, de fapt, își fac rău singuri, chiar dacă sunt îndreptățiți să se supere pe o anumită situație sau persoană.

Al treilea pas este deconectarea de gândurile, stările și manifestările care provoacă și susțin nervozitatea și iritabilitatea.

Alternativa? Plimbări în natură, sport, muzică relaxantă, rugăciune, meditații și exerciții de respirație conștientă.

Distribuie
post-img
Prev post

CUM VERIFICĂM DACĂ UN OU ESTE PROASPĂT?

Next post

14 ALIMENTE BOGATE IN PROTEINE

post-img