Clicky

NĂSTURELUL, PLANTA CARE REGENEREAZĂ CELULELE

Năsturelul este o plantă relativ trecută cu vederea la noi în țară, deși are proprietăți uimitoare pentru sănătate.

Năsturelul crește spontan în zona de deal și de munte, în locurile cu multă umezeală. Această plantă conține peste zece vitamine, printre care vitaminele A, B2, C, D, E și K. de asemenea, năsturelul conține o serie de minerale: calciu, fosfor, potasiu, fier, magneziu și zinc.

Datorită acestor substanțe, năsturelul are proprietăți antiinfecțioase, detoxifiante, digestive, anticancerigene, diuretice, expectorante, tonice, vitaminizante, mineralizante.

În timp, s-a dovedit că un consum zilnic de năsturel acționează ca o barieră în fața deteriorării ADN-ului și a celulelor sangvine și poate suprima dezvoltarea celulelor canceroase la sân incipiente. De asemenea, năsturelul combate stresul și tendințele de îmbatrânire, curăță sângele, regenerează celulele și elimină toxinele din corp.

Năsturelul se recomandă a fi consumat de preferință în stare crudă, deoarece prin uscare sau fierbere se diminuează din pro­prietăți. Se poate adăuga în ciorbe, diverse mâncaruri, salate sau sub formă de suc fresh.

Distribuie
post-img
Prev post

CROCHETE DE OREZ

Next post

CONECTAREA CU NATURA: BENEFICIILE MERSULUI DESCULȚ

post-img