Clicky

NARCISA, O FLOARE VINDECĂTOARE

Este vremea narciselor, flori de primăvară cu un parfum minunat, care deja și-au făcut apariția în curțile noastre și în piețe.

Narcisele sunt vestite pentru frumusețea lor, fiind unele dintre cele mai îndrăgite flori, însă poate nu atât de cunoscut este faptul că aceste flori au și proprietăți benefice pentru sănătate.

În medicina tradiţională japoneză, narcisa era folosită la vindecarea rănilor. Romanii foloseaua narcisa pentru proprietăţile emoliente şi laxative. Arabii foloseau narcisa ca afrodisiac.

În scop fitoterapeutic se utilizează florile şi bulbii. Planta se recoltează din luna februarie până în luna aprilie. Florile şi bulbii au efecte calmante, liniştitoare, emoliente, dezinfectante, antiseptice, sedative, tahicardice, antitusive, antiasmatice, emetice, notează Agerpres.

Pentru uz intern narcisa este folosită pentru în caz de diaree, nevroză cardiacă, tahicardie, astm, nevroză, stări de agitatie şi anxietate, boli pulmonare, anxietate, tuse convulsive, sub formă de sirop, decoct, infuzie, din flori şi bulbi.

Pentru uz extern preparatele obţinute din narcisă se folosesc pentru vindecarea rănilor şi leziunilor uşoare

Atenție! Întrebuinţarea în scopuri terapeutice a preparatelor care au în compoziţie această plantă se face numai sub stricta îndrumare a unui specialist, deoarece narcisele conțin substanțe toxice. Bulbul narcisei este toxic, ingerarea acestuia provoacă greaţă, vomă, dureri de stomac, hipertensiune iar seva plantei, poate provoca, în contact cu pielea, reacţii alergice.

Distribuie
post-img
Prev post

MOAȘA: CE ESTE ȘI CUM AJUTĂ FEMEIA ÎNSĂRCINATĂ?

Next post

SECRETELE FOLOSIRII UNUI BANDAJ ELASTIC

post-img