Clicky

CUM II FACI PE COPII SA RONTAIE “SANATATE”

MISIUNE IMPOSIBILA! CUM II FACI PE COPII SA RONTAIE “SANATATE”

De cate ori nu ai ridicat capul spre cer, ai dat ochii peste cap si ai cerut ajutorul divin intr-o situatie care pare fara rezolvare? La ce ne referim? La dorinta ta de a-ti hrani copilul si cu legume si la rezistenta lui de a-ti face pe plac. Ne-am informat pentru voi si trecem in revista cateva metode prin care este posibil sa-l faci pe micutul tau sa rontaie “sanatate”.
Te-ai gandit sa-l implici pe copil in bucatarie? Fa-o! Sub supravegerea ta poate sa curate legumele, sa le spele sau sa le stearga de apa.
Mergi cu el la cumparaturi si lasa-l sa aleaga legumele de care ai nevoie.
Fii consecvent! Daca nu merge din prima, nu te descuraja, mai incearca, la un moment dat se va intampla minunea. Deci, trebuie si rabdare!
Fii creativ! O legume aruncata in farfurie nu este nici pe departe tentanta, dar aranjata intr-un anume fel deja poate schimba perceptia copilului.
Rezista impulsului de a-I oferi copilului laude sau recompense daca a mancat legume. O sa- l obisnuiti asa, va deveni un mic tiran sau o victima dragalasa.
Voi sunteti oglinda lor! Mancati legume de fata cu ei, umpleti-va farfuria si oferiti-le un exemplu. Daca voi veti manca in fata lor, ei va vor urma.
Pare simplu sa-I faci pe copii sa manance legume, toti cei care au incercat probabil ne vor contrazice, cel putin pentru o perioada.

Distribuie
post-img
Prev post

Beneficiile și daunele bradului de Crăciun

Next post

Cozonac pufos, după o rețetă veche de aproape 90 de ani

post-img