Clicky

MIEREA ÎN SĂNĂTATE


Mierea reprezinta un aliment cu proprietati fabuloase pentru organism. Foarte multi dintre noi cred ca stiu cu adevarat beneficiile mierii, dar vor fi uimiti de multitudinea de aspecte pozitive pe care le are.
Echipa redactionala a site-ului campioninsanatate.ro a beneficiat de informatii importante din partea partenerilor de la APIDAVA, cei care, in acest moment, se situeaza pe locul 1 in preferintele consumatorilor. Acest lucru a fost posibil datorita muncii sustinute si a experientei de peste 25 de ani.
In 1992, domnul Victor Mateș, cel care a infiintat compania, si-a dorit sa ofere romanilor cea mai buna miere de pe piata. A reusit dupa multa munca sustinuta si constanta.
Brandul “Roua Florilor” a prins viata in bucataria familiei Mates, unde s-au etichetat primele borcane din productia proprie. La inceput toata productia de miere era extrasa, ambalata si etichetata manual de membrii familiei, fiind livrata cu masina proprie, la magazine alimentare din Cluj, Bucuresti si din alte cateva orase mari din tara.
In acest moment, mierea din inima Transilvaniei ajunge in tari ca Japonia, Canada, Singapore, chiar si in China.
In lume, exista in jur de 320 de tipuri de miere, care se diferentiaza prin culoare, miros si gust. Acestea contin in mare parte zahar, dar si aminoacizi, vitamine, minerale, antioxidanti. 
De rolul de indulcitor natural se stie, evidentiem acum si faptul ca mierea poate actiona ca antiinflamator, antioxidant si antibacterian. Se poate folosi pe cale orala, dar grabeste si vindecarea ranilor si a arsurilor.
Are rol antibacterian si antifungic
Cercetarile arata ca propolisul din mierea naturala are in componenta sa elemente antibacteriene si antifungice.
Amelioreaza gatul iritat si tusea
Mierea naturala este unul dintre remediile naturiste folosite inca din vechime pentru a ameliora durerea in gat si tusea. Un studiu din 2021 a aratat ca mierea ar putea fi foarte importanta pentru imbunatatirea simptomelor in cazul infectiilor de la nivelul tractului respirator superior.

Este o sursa buna de antioxidanti
Mierea contine multe chimicale naturale din plante care actioneaza ca niste antioxidanti. Unele tipuri de miere au in componenta la fel de multi, precum fructele si legumele

Proprietati
Mierea nu are proteine, grasimi si fibre, dar trebuie folosita intr-o cantitate mai mica daca este aleasa ca substitut pentru zahar
CONCLUZIA: CONSUMATI MIERE NATURALA SI ROMANEASCA! Veti vedea imbunatatiri in starea voastra de sanatate. Evident, sfaturile medicilor de familie sunt la fel de pretioase ca lichidul auriu.

Distribuie
post-img
Prev post

TAMAIA, PROPRIETATI SI BENEFICII PENTRU SANATATE

Next post

COXARTROZA SI GONARTROZA: DR. MIHAI RASCU - MEDIC ORTOPED

post-img