Clicky

Mersul pe jos și sănătatea

Se spune că mersul pe jos face piciorul frumos și acest lucru este adevărat. Totuși, beneficiile lumii moderne ne fac să mergem din ce în ce mai puțin pe jos.
Alegem liftul, în loc să coborâm și să urcăm scările pe jos. Da, este mai rapid și mai comod așa, dar nu mai bine pentru sănătatea noastră.
Ieșim din bloc și ne urcăm în mașină sau într-un mijloc de transport în comun, asta în cazul în care nu muncim de acasă și nici măcar nu mai reușim să ne mobilizăm să ieșim la aer.
Comandăm online. Da, câștigăm timp să primim prânzul la ușă, dar nu câștigăm și sănătate dacă sedentarismul pune stăpânire pe viața noastră.
30 de minute de sănătate!
Medicii recomandă 30 de minute de mers pe într-o zi, de cât de multe ori poți într-o săptămână.
Mersul trebuie să fie, de preferat și dacă sănătatea îți permite, alert. E important să ai și o încălțăminte confortabilă atunci când te decizi să mergi pe jos.
Totodată, spun specialiștii, este important să ai grijă la postura din timpul mersului. Ce înseamnă acest lucru? În primul rând, capul trebuie să fie ridicat, privirea înainte, ci nu în jos sau către telefonul mobil. Spatele trebuie să fie drept, iar umerii relaxați.În timpul mersului, e bine să calci mai întâi cu călcâiul și apoi cu talpa întreagă.
Trucuri pentru mersul pe jos:
Dacă ai un program încărcat nu trebuie să aloci 30 de minute mersului în plus față de cele de ai de rezolvat, ci poți să te asiguri că ai mers pe jos în timpul activităților de zi cu zi:
-Renunță la lift;
-Mergi câteva stații de autobuz pe jos;
-Parchează mai departe de birou;
-Stabilește-ți anumite zile în care să renunți la mașină;
-Mergi pe jos până la școala sau grădinița copilului;
– Plimbă un câine, pe al tău sau pe al unui vecin care are nevoie de ajutor.
Nu uita de mersul pe jos în fiecare zi, iar beneficiile pentru sănătate nu vor întârzia să apară!

Distribuie
post-img
Prev post

VREAU SA STII!

Next post

De ce trebuie să cunoaștem și să ne însușim ABC-ul uleiurilor esențiale

post-img