Clicky

MEMORIA ANTRENATĂ ÎȚI AJUTĂ SĂNĂTATEA

 

Cu ceva timp in urma, v-am prezentat cateva sugestii prin care poti sa-ti antrenezi memoria. Foarte multi dintre voi ati fost receptivi si ne-ati cerut sa revenim cu alte sfaturi, deci asta am facut.

  1. Învață cuvinte in limbi străine

Practica învățării limbilor străine este foarte bună pentru memorie. Pentru a vă instrui și extinde vocabularul, utilizați metoda asocierii sau grupării. Alegeți un subiect, cum ar fi „Sfarsitul meu de săptămână” sau „Grădina mea de vară” și memorați toate cuvintele care se referă la acesta pe baza asocierilor care vă vin în minte atunci când vă imaginați un anumit obiect sau perioadă de timp în minte.

Desenați sau scrieți cuvinte într-un cerc în sensul acelor de ceasornic, extinzându-vă schema de asociere la maximum și pentru a vă aminti mai bine conceptele, adăugați-le imagini vii.

  1. Antrenează-te pe muzica

Ascultarea cu atenție a muzicii este, de asemenea, o modalitate distractivă de a-ți îmbunătăți abilitățile de memorie. La fel ca exercițiul pentru cuvintele străine, puteți face acest antrenament în drum spre serviciu în metrou sau în timpul unei pauze pentru a vă distrage atenția și a va deconecta. Sarcina este să memorezi cântece într-o limbă străină pe fragmente și, atunci când sunt repetate în minte, să încerci să fredonezi propoziții. Dincolo de îmbogatirea vocabularului, această practică, vă va ajuta să vă imbunătătiti semnificativ pronunția corectă a cuvintelor.

  1. Derulați evenimentele zilei

Trăim într-un ritm atât de frenetic, încât uneori nu ne mai amintim ce s-a întâmplat weekendul trecut, darămite acum un an. Și lucrul este că, în mod conștient, nu salvăm ceea ce sa întâmplat ca fiind inutil și ne grăbim prin viață cu viteză maximă.

Pentru a-ți antrena memoria, învață să derulezi banda și fă un exercițiu amuzant în fiecare seară: amintește-ți evenimentele zilei, mai întâi în ordine cronologică inversă, de seara până dimineața și apoi în așa cum s-au desfașurat.

Fă-ți timp și nu sări peste detalii, vei vedea cat de multe faci intr-o singura zi si cat de putine retinem in memorie cu adevar

Distribuie
post-img
Prev post

SPIRULINA, SANATATEA DIN ALGE!

Next post

CE SUNT OPERATIILE MINIM INVAZIVE

post-img