Clicky

MEDITAȚIA ȘI TERAPIA COGNITIVĂ, REMEDII PENTRU DURERILE DE SPATE

Durerile de spate sunt de cele mai multe ori greu de îndurat, iar când se întind pe o perioadă lungă de timp devind chiar chinuitoare.

Pentru persoanele care se confruntă cu această problemă de sănătate, există o veste bună din partea oamenilor de știință. Potrivit unui studiu realizat de o echipă de cercetare condusă de dr. Daniel Cherkin din cadrul Group Health Research Institute din Seattle, meditația și terapia cognitive comportamentală calmează durerile de spate cronice

Studiul a fost realizer pe un eșantion de 342 de adulți, cu vârste între 20 și 70 de ani, care sufereau de dureri de spate de mai mult de 7 ani.

Grupul de studiu a fost împărțit în 3 grupe mai mici. Persoanele din primul grup au fost tratate cu ajutorul meditației, printr-o metodă numită „reducere stresului cu ajutorul conștiinței” și prin yoga.

Al doilea grup a urmat o terapie congnitiv- comportamentală care a vizat să înlocuiască gândurile negative ale persoanelor participante la studiu cu gânduri pozitive.

Persoanele din ultimul grup au fost tratate cu analgezice.

Să vedem ce s-a întâmplat la sfârșitul studiului!

La sfârșitul studiuui, 61% dintre persoanele din primul grup, cele tratate cu ajutorul meditației, și 58% dintre persoanele din grupul unde s-a aplicat o terapie cognitive au raportat o îmbunătățire semnificativă a stării lor clinice, comparative cu 44%, procentul persoanelor tratate cu analgezice, notează Agerpres.

Îmbunătățirea a fost semnificativă și în ceea ce privește reducerea durerii, cu 44%, respective 45% din grupurile de meditație și de terapie cognitive, față de un procent de 27% la pacienții tratați cu analgezice.

Este important de menționat că rezultatul a persistat pe parcursul unui an întreg în ceea ce privește primele două grupuri studiate.

Cercetătorii au concluzionat că meditația și terapia cognitiv- comportamentală pot fi opțiuni de tratament eficiente pentru persoanele care suferă de dureri de spate cronice. Acest rezultat, spun realizatorii studiului, consolidează dovezile să durerea și alte forme de suferință implică atât mentalul, cât și fizicul.

Distribuie
post-img
Prev post

ȘTII CE ESTE “BILA LENEȘĂ”?

Next post

7 MOTIVE PENTRU A MÂNCA IAURT GRECESC ÎN FIECARE ZI

post-img