Clicky

MASCĂ DIN CAFEA PENTRU UN PĂR SĂNĂTOS ȘI TEN LUMINOS

Cafeina, principalul ingredient din cafeaua care ne face dimineața mai frumoasă, se numără printre componentele importante care se regăsesc în produsele cosmetice, fie că vorbim de cele destinate tenului, fie de cele pentru îngrijirea părului.

Îngrijirea tenului

Cafeina are efect antiinflamator și ajută la estomparea ridurilor. De asemenea, cafeina din produsele cosmetice mărește circulația sangvină. Nu în ultimul rând, mai ales în combinație cu vitamina C, cafeina stimulează producerea de colagen, pielea recăpătându-și fermitatea și elasticitatea.

Îngrijirea părului

Cafeina stimulează creșterea părului și îl face mai moale și mai lucios. Totodată, cafeina reduce căderea părului și înviorează culoarea acestuia.

Mască din cafea

O mască foarte eficientă, care se poate face acasă repede și simplu, este cea pe bază de cafea și ulei. Uleiul poate să fie din floare-soarelui sau de măsline. Într-un bol, amestecați 2 lingurițe de cafea cu două linguri de ulei, până se formează o pastă.

Această mască este recomandată și pentru îngrijirea tenului și pentru păr.

Pe tenul proaspăt curățat, puneți masca și lăsați să acționeze câteva minute. Clătiți bine și ungeți fața cu o cremă hidratantă.

Pentru păr, se aplică masca și se lasă să acționeze 20-25 de minute. Pe urmă se clătește bine cu apă. În cazul părului, mai există o variantă, anume clătirea părului cu cafea. Atenție însă, cafeaua s-ar putea să schimbe nuanța părului. Totuși, merită încercat tratamentul cu cafea, deoarece va asigura părului strălucire și sănătate.

Distribuie
post-img
Prev post

SĂRUTUL PASIONAL CREȘTE IMUNITATEA ORGANISMULUI

Next post

VARICELE - CAUZE, SIMPTOME, COMPLICAȚII

post-img