Clicky

MAREA ȘI SOARELE, REMEDIUL IDEAL PENTRU COMBATEREA STRESULUI ȘI INSOMNIEI

Mult nu mai este până la începutul sezonului estival și, probabil, mulți dintre dumneavoastră abia așteptați să vă bucurați de zilele călduroase petrecute pe plajă, la malul mării.

Despre talasoterapie am mai discutat într-un articol anterior, însă veștile bune despre beneficiile mării asupra sănătății vin acum de la cercetătorii britanici. În urma unui studiu, aceștia au demonstrate că marea acționează ca un remediu perfect împotriva insomniei. Astfel, oamenii de știință din Marea Britanie le recomandă persoanelor care suferă de tulburări de somn să meargă cât mai des la mare.

Pe urmă, climatul marin are efecte benefice asupra sistemului nervos, iar privitul îndelung al apei mării ajută la eliminarea stresului acumulat. Persoanele care suferă de boli cardiovasculare și de circulație defectuoasă a sângelui trebuie să petreacă cât mai mult timp în stațiunile și sanatoriile de la mare, notează Rador.

De asemenea, marea are efecte benefice asupra persoanelor care suferă de hipertensiune, contribuind la scăderea tensiunii arteriale. Briza mării contribuie la reglarea funcțiilor căilor respiratorii, transformându-le în mult mai rezistente la viruși și boli, întărind imunitatea, creând o primă barieră împotriva bolilor pe parcursul întregului an.

Medicii recomandă ca atunci când ne hotărâm să mergem înr-o vacanță să optăm în primul rând pentru un sejur la mare. De asemenea, cercetătorii britanici ne amintesc că în timpul unui sejur la mare ar trebui să înotăm zilnic foarte mult sau să facem sport chiar pe malul mării. Specialiștii le recomandă celor care locuiesc în zonele limitrofe mării să găsească mereu refugiu la mare, după o zi grea de muncă pentru a elimina stresul.

Distribuie
post-img
Prev post

CUM SA RECUNOSTI PERSOANELE TOXICE

Next post

ROTAVIRUSUL: CE PUTEȚI MÂNCA ȘI CUM TRATAȚI O INFECȚIE INTESTINALĂ LA COPII

post-img