Clicky

MÂNCATUL NOAPTEA CREȘTE NIVELUL ZAHĂRULUI DIN SÂNGE

Mâncatul noaptea creşte nivelul zahărului din sânge şi creează riscul de a dezvolta prediabet, potrivit unui studiu american citat de Science Advances.

Limitarea aportului de alimente numai în timpul zilei poate ajuta la menţinerea nivelurilor normale de zahăr din sânge, susţin cercetătorii.

La studiul specialiştilor din Boston au participat 19 tinerivoluntari sănătoși. Unii dintre ei au mâncat noaptea, urmând un program tipic persoanelor care lucrează în schimburi de noapte, iar restul au consumat alimente în timpul zilei, potrivit Rador.

Niveluri crescute de zahăr în sânge au fost găsite la participanţii care au mâncat noaptea, în timp ce la ceilalţi nu au fost observate modificări semnificative. Potrivit oamenilor de ştiinţă, consumul de alimente noaptea reduce funcţia celulelor beta din pancreas, ceea ce afectează capacitatea organismului de a procesa zaharurile.

Lucrătorii de noapte, care de obicei dorm ziua şi mănâncă seara, au cu până la 60% mai multe şanse de a dezvolta diabet de tip 2 decât ceilalţi, arată studiile. Potrivit experţilor, acest lucru se datorează cel mai probabil capacităţii reduse a organismului de a procesa zaharurile peste noapte.

Distribuie
post-img
Prev post

PREBIOTICELE - HRANA PENTRU „BACTERIILE BUNE”

Next post

GENȚIANA, TONICUL AMAR CU MULTIPLE BENEFICII PENTRU SĂNĂTATE

post-img