Clicky

MĂDUVA DE VITĂ: BENEFICII ȘI CONTRAINDICATII

Mai nou, oamenii au devenit din ce în ce mai interesați de produsele pe care le consumă. Nu e de mirare, pentru că lumea s-a convins că alimentele nu trebuie doar să ne potoleasca foamea, ci sa fie și o sursă de macronutrienți și vitamine esențiale.
Maduva de vită a fost mult timp considerata un produs inutil și chiar ușor dăunător pentru corpul uman datorită conținutului ridicat de grăsimi. Cu toate acestea, în ultimii ani, oamenii de știință i-au acordat o atenție deosebită și au ajuns la rezultate complet diferite. Desigur, marile lanturi de restaurante au profitat imediat de informatie, iar meniul lor s-a imbogatit cu bucate pe baza de maduva osoasa, care au devenit imediat ultima fita culinara.
Măduva bovină este un fel de substanță care se află în cavitatea osoasă și servește ca organ al hematopoiezei, formand celule noi în organism, în locul celor vechi care mor.
Caracteristicile benefice ale maduvei osoase
După cum am mai spus deja, oamenii de știință au venit cu rezultate care sunt fundamental diferite de ceea ce se stia despre măduva osoasă înainte. Se pare că produsul are o mulțime de proprietăți utile și, în practică, este necesar pentru ca organismul uman să mențină viața normală.
Măduvă osoasă proaspătă
Una dintre descoperirile recente este că măduva osoasă bovină, sau mai degrabă partea de țesut adipos pe care o conține, stochează „adiponectina”. Este un hormon care nu are sensibilitate la insulină si prin urmare, arde grăsimile. Cei care sunt interesați să slăbească și să găsească forma perfectă ar trebui să acorde atenție acestui produs.
Chiar și în epoca de piatră, oamenii au observat că după ce mănâncă măduvă osoasă de vită, organismul capătă mai multă energie, forță și vigoare. Pulsul este restabilit, mușchii devin mult mai puternici, mai elastici, stările de anxietate dispar, libidoul crește, starea de spirit se imbunatatește și imunitatea se întărește.
Măduva osoasă reglează transportul nutrienților și oligoelementelor în organism: fier, zinc, magneziu, calciu, seleniu, mangan. Cel mai important lucru este că aceste substanțe sunt deja conținute într-o formă și concentrație gata sa fie asimilate de către organismul uman. Lipsa unor astfel de elemente importante din organism poate duce la boli cardiovasculare, imunitate slăbită, tulburări ale sistemului nervos și tulburări de alimentație.
Măduva osoasă de vită este utilă în special pentru persoanele în vârstă, femeile însărcinate și copii.
Este o sursă de colagen, proteine ​​și aminoacizi, datorită acestui fapt, ajuta organismul să scape de toxine, oferă elasticitate pielii, ajută organismul în producerea de „autotropină” – hormon de creștere si protejează articulațiile.
Gelatina, care se gaseste in cantitati mari in maduva osoasa, intarzie sucurile digestive, sustine buna functionare a procesului digestiv si ucide infectiile bacteriene si virale.
Maduva etse o modalitate excelentă de a regenera părul. Măștile pe bază de măduvă câștigă din ce în ce mai multă popularitate.
Costul mic al produsului este si acesta un plus, pentru că va ajuta sa economisiți bani și sa hrăniți intreaga familia cu un produs sănătos.
Posibile efecte adverse
Chiar daca măduva de vită este foarte sanatoasa, ea poate da efecte adverse unor persoane, in special pentru persoanele care au intoleranță la carnea de vită și la supa fiarta din aceasta.
De asemenea, este necesar să fim atenți la calitatea produsului achiziționat, să-l cumparam din locuri si din surse sigure. Multe ferme și complexe agricole sunt vinovate de faptul ca le dau animalelor antibiotice și hormoni de creștere. Dar există o soluție pentru a rezolva această problemă: trebuie să fierbeți oasele în apă timp de 30 de minute, apoi să scurgeți primul bulion și să turnați apă curată nouă. Împreună cu lichidul scurs, vom scapa și de toate antibioticele.
În rest, acest produs minunat are numai proprietăți benefice pentru organism, iar dacă nu există contraindicații medicale, atunci măduva osoasă trebuie adăugată în dietă.

 

Distribuie
post-img
Prev post

Ce produse nu ar trebui să conservi niciodată acasă

Next post

VREAU SA STII!

post-img