Clicky

LUCUMA, FRUCTUL CARE POATE ÎNLOCUI ZAHĂRUL

Deși nu este foarte cunoscut la noi în țară, lucuma este un fruct care poate să înlocuiască zahărul, fiind recomandat și persoanelor cu diabet, având în plus și o mulțime de beneficii pentru sănătate.

Fructulul de lucuma este originar din Peru şi seamănă cu avocado. Coaja sa verde şi tare înconjoară o pulpă galben-portocalie, cărnoasă și dulce.

Aroma fructului de lucuma este un amestec de caramel și cartof dulce și, în plus, are un indice glicemic scăzut, ceea ce îl face potrivit pentru persoanele cu diabet.

Numit și „aurul incașilor”, lucuma se găsește cel mai frecvent sub formă de supliment de pulbere și, datorită gustului său dulce, este folosit ca o alternativă mai sănătoasă la zahărul de masă și la alți îndulcitori populari, notează heathline.com.

Beneficiile consumului fructului de lucuma:

Lucuma este plin de nutrienți și fibre, care oferă beneficii optime pentru sănătate. Acest aur al incașilor” este plin de vitamine B, calciu, vitamina C, fier și fosfor. 

Nu numai că este bogat în nutrienți, dar este încărcat cu fibre. Fibrele sunt importante pentru că susţin digestia, combat inflamația intestinală.

Lucuma este foarte bogat în antioxidanţi. De asemenea, lucuma, prin conținutul său de vitamina B3, ajută la reducerea nivelului de colesterol și trigliceride din sânge.

Distribuie
post-img
Prev post

BENEFICIILE LAPTELUI DE MĂGĂRIȚĂ

Next post

SEMNE CĂ TREBUIE SĂ MERGI LA ENDOCRINOLOG EPISODUL 1

post-img