Clicky

LICHENUL DE PIATRĂ, ELIXIR PENTRU SISTEMUL RESPIRATOR

Lichenul de piatră este o plantă care nu are rădăcină, tulpină, frunze sau flori, ci este un fel de tufă, de câțiva centimetri înălțime.

În terapie, lichenul este apreciat pentru extraordinara sa acțiune asupra sistemului respirator, fiind considerat un adevărat elixir. Lichenul de piatră, administrat sub forme diferite, este eficient în tratamentul bronho-pneumoniilor, astmului și faringitelor.

Intern, lichenul de piatră acționează precum un antibiotic, dar este și un bun anti-tumoral, calmant, emolient, expectorant, fluidifiant al secreției bronhice și stimulant al secreției pancreatice.

Remediu cu lichen de piatră este recomandat în faringită, astm, pneumonie, tuse, pneumonie, gripă, rău de mașină, rău de avion, dureri de cap.

Cum se administrează, conform recomandărilor lui C. Antonov:

Maceratul la rece se prepară din 2-3 lingurițe de pulbere la 200 ml de apă. Se lasă la macerat o zi, la temperatura camerei. După macerare, se filtrează și se beau 1-3 pahare din acest remediu, de obicei înainte de masă.

Decontul de ceai se face din macerat după rețeta de mai sus, după care planta rămasă de la filtrare se fierbe 10 minute în încă o cană de apă, apoi se lasă la răct și se filtrează din nou. În cele din urmă se combină maceratul cu decontul, obținând aproximativ jumătate de litru de preparat cu efecte foarte bune asupra căilor respiratorii.

Contraindicații:

Persoanele hipertensive vor lua cu precauție acest remediu, deoarece are un ușor efect de creștere a tensiunii arteriale. De asemenea, precația se aplică și în cazul acceselor foarte puternice de febră.

Distribuie
post-img
Prev post

TORT DE MERE

Next post

DORSOPATIA

post-img