Clicky

LEMNUL DULCE, BENEFICII ȘI CONTRAINDICAȚII

Originar din Asia de Vest si Europa de Sud, lemnul-dulce reprezinta de milenii un tratament pentru diverse afectiuni, dar este folosit și pentru bomboane, băuturi și medicamente.

În scopuri medicinale, de la această plantă se folosește rădăcina. Extractul de lemn-dulce poate fi de 30 până la 50 de ori mai dulce decât zaharul, lucru care explică de ce această plantă reprezintă baza multor produse de cofetarie. 

Lemnul dulce conține glicirizină, este cea care ofera gustul dulce al rădăcinii, dar și proprietățile antioxidante, antiinflamatorii și antimicrobiene ale plantei.

Totodată, glicirizina poate ajuta la tratarea hepatitei C, o afecțiune provocată de un virus care infectează ficatul. 

Cum se folosește:

Infuzia din lemn dulce se prepară din o linguriță de rădăcini, mărunțite și opărite cu 250 ml de apă clocotită. Se beau 2-3 căni pe zi.

Această infuzie este recomandată pentru a trata bronțita, faringita, tusea și durerile de stomac.

Sub formă de pulbere, rădăcinile de lemn dulce sunt recomandate la tratarea constipației.

Contraindicații:

Lemnul dulce nu trebuie consumat de femeile gravide sau de femeile care alăptează. Totodată, lemnul dulce poate crește tensiunea arterială. Nu în ultimul rând, lemnul dulce ar putea cauza probleme la nivelul rinichilor.

Ca de fiecare dată, atragem atenția că niciun tratament nu trebuie urmat fără a exista recomandarea unui specialist, indiferent că vorbim de tratament medicamentos sau de o cură cu plante medicinale.

Distribuie
post-img
Prev post

VIRUSUL COXSACKIE SAU BOALA GURA-MANA-PICIOR

Next post

BURSITA - SIMPTOME, CAUZE ȘI SEMNE ALE BOLII

post-img