Clicky

LĂMÂIE SAU LIME, ȘTII CE SĂ ALEGI?

Cele doua citrice fac parte din aceeasi familie, sunt foarte sanatoase, pline de vitamina C, au cam acelasi gust, cam aceeasi forma, dar proprietati oarecum diferite.

Lamaile sunt, de obicei, mai mari decat lime-ul si mai acre decat rudele lor. Evident, ne referim doar la gust! De asemenea, lamaile sunt ovale, in timp ce lime-ul este rotund. Un lucru pe care cele doua fructe le au in comun este ca ambele sunt pline de vitamina C, informatie pe care o evidentiem de fiecare data. Sa va oferim si niste cifre: lime-ul contine 29 mg de vitamina C, in timp ce lamaia ofera 53 mg de vitamina C.

Pe de alta parte, lime-ul contine foarte multa vitamina A, in timp ce lamaia este abundenta in potasiu si acid folic. Mai mult, chiar daca ambele citrice sunt acide ca gust, sunt de fapt alcaline pentru organismul uman si in acelasi timp au puternice proprietati antioxidante.

Beneficii, din partea amandurora, cu kilogramul. Sunt extrem de bune impotriva racelilor si gripelor, prezinta proprietati antiinflamatorii, se folosesc cu incredere de catre diabetici, sunt benefice si in lupta cu cancerul. Incurajeaza schimbarile in organism, stimuleaza metabolismul si ajuta la pierderea in greutate.

SFAT! Consumati-le cu incredere!Distribuie
post-img
Prev post

TRATAMENT CONSERVATOR IN BOALA VENOASA CRONICA

Next post

DE CE SUNT IMPORTANTE PLIMBĂRILE PRIMĂVARA?

post-img