Clicky

LĂCRĂMIOARA, O PLANTĂ SUAVĂ CARE NE CALMEAZĂ ȘI NE AJUTĂ INIMA

Lăcrămioara sau mărgăritarul, cunoscută la noi în țară și ca planta Sfântului Gheorghe, nu este doar una dintre cele mai suave plante ale primăverii, ci este și o plantă tămăduitoare.

Din cele mai vechi timpuri, florile de lăcrămioară au fost folosite în tratarea unor boli de inimă. Ele se recoltează în perioada aprilie- mai. De asemenea, și frunzele acestei plante au proprietăți benefice în bolile de inimă, respectiv infarct miocardic, aritmie și angină pectorală. Nu în ultimul rând, frunzele de lăcrămioară se folosesc în prepararea unor remedii pentru migrene, epilepsie și amețeli.

Iată o serie de remedii naturiste recomandate de prof. Constantin Milică:

1.Infuzie dintr-o linguriţă frunze uscate de lăcrămioară, la 250 ml apă clocotită. După infuzare în vas acoperit timp de 10-15 minute, se îndulceşte după gust şi se ia câte o lingură de 3-4 ori pe zi, atunci când apar crize dureroase de inimă sau palpitaţii cardiace.

2.Oţet de lăcrămioare obţinut prin macerarea florilor proaspete în oţet de vin timp de 8-10 zile; se strecoară în sticle brune şi se miroase în caz de nevralgii şi dureri de cap.

3.Tinctură din o parte flori şi trei părţi alcool, care se lasă la macerat, cu agitare zilnică timp de 14 zile, după care se strecoară şi se consumă câte 10 picături de 3 ori pe zi, în caz de migrene, nevralgii şi ameţeli.

Ulei de lăcrămioare, de folosit în casă

Uleiul eteric de lăcrămioare se prepară din 200 g flori proaspete, macerate timp de 15 zile într-un amestec de 750 ml alcool 900 şi 250 g glicerină, cu presarea masei vegetale. Acest parfum natural prezintă note feminine, îmbătătoare şi dulci şi are multiple utilizări:

– o picătură pentru parfumarea batistei;

– două picături se pun în sacul de aspirator;

– trei picături pentru parfumarea unui dulap;

– 4 picături se pun în vasul pentru parfumarea încăperii;

– 5 picături se pun în cada de baie;

– 6 picături se amestecă în crema de corp;

– 12 picături se amestecă în gelul de masaj.

Atenţie, însă! La supradozare, preparatele din lăcrămioare devin toxice, scad tensiunea arterială, măresc ritmul cardiac, provoacă tulburări cardiace şi respiratorii, poliurie, ameţeli, sufocare, spasme, ajungând până la stop cardiac.

Și nu uitați: acest articol are rol informativ și nu înlocuiește un control medical!

Distribuie
post-img
Prev post

UNT VERDE DIN LEURDA

Next post

10 MITURI DESPRE SISTEMUL REPRODUCĂTOR FEMININ

post-img