Clicky

JOCURILE VIDEO ȘI TULBURĂRILE DE RITM CARDIAC LA COPII

Avertismentele privind impactul jocurilor video asupra sănătății copiilor nu sunt niciodată suficiente, așa că azi reluăm acest subiect.

Un adevăr îngrijorător este că din ce în ce mai mulți copii petrec o parte din zi cu jocurile video, iar cercetătorii studiază acest fenomen care parcă a cuprins lumea întreagă.

Astfel, potrivit unui studiu publicat în Heart Rhythm Society, jocurile video pot declanșa copiilor probleme de ritm cardiac. Cercetătorii au descoperit un model rar, dar distinct, la copiii care își pierd conșiența în timp ce joacă jocuri video.

În cele 22 de cazuri pe care le-au descoperit, cel mai frecvent declanșator a fost jocul de război multiplayer. Cei mici care suferă de această pierdere bruscă de memorie sunt identificați ulterior cu diferite tulburări de ritm cardiac pe care le aveau deja. Prin urmare, jocurile video pot amplifica aceste tulburări. Alarmant este faptul că unii dintre copiii identificați de cercetători au și murit în urma unui stop cardiac, notează Agerpres.

După ce am avut grijă de copii cu probleme de ritm cardiac de mai bine de 25 de ani, am fost uimit să văd cât de răspândită este această problemă și să constat că unii dintre ei chiar muriseră din cauza ei. Toți colaboratorii sunt dornici să facă public acest fenomen, astfel încât colegii noștri de pe tot globul să îi poată recunoaște și să-i protejeze pe acești copii și familiile lor”, a menționat colaboratorul studiului, dr. Jonathan Skinner din Sydney.

Este important de menționat că jocurile video nu reprezintă întotdeauna o „alternativă sigură” la sporturile competitive fizice, așa cum sunt adesea considerate, avertizează cercetătorii. Familiile ar trebui să se gândească la măsuri de siguranță serioase legate de jocurile video dacă își au copii diagnosticați cu o problemă de natură cardiac.

Distribuie
post-img
Prev post

INFECȚIILE URINARE, CAUZE ȘI TRATAMENT

Next post

CUM SA NE FERIM COPIII DE DROGURI, EP 1

post-img