Clicky

ÎNOTUL, PRIMUL SPORT RECOMANDAT BEBELUȘILOR

Înotul este primul sport recomandat bebelușilor în primul an de viață, încă de la vârsta de 3 luni.

Până la 6 luni, sugarii își păstrează instinctele dezvoltate în mediul intrauterin, astfel încât un bebeluș se adaptează imediat într-un bazin de înot. Bineînțeles că bebelușul trebuie să se afle sub stricta supraveghere a unui instructor de înot specializat pentru această categorie de vârstă și doar după ce părintele are acordul pediatrului pentru a duce copilul la înot.

Beneficiile înotului:

Înotul de la o vârstă așa de mică are efecte extraordinare asupra sănătății bebelușului. În primul rând, acest sport stimulează dezvoltarea sistemului imunitar. Înotul îl face mai rezistent pe cel mic, ținându-l departe de răceli și de alte boli.

Pe urmă, unele studii au demonstrat că înotul favorizează dezvoltarea armonioasă a bebelușului. Astfel, copiii care au mers la înot de la vârsta mai mică de un an au învățat mai repede să meargă.

Un alt efect pozitiv, care nu este de ignorat, este că practicarea acestui sport îmbunătățește somnul bebelușului. După un curs de înot, crește calitatea somnului unui bebeluș, chiar dacă acesta trece prin perioadele de creștere când este mai neliniștit și nu poate să doarmă.

Nu în ultimul rând, înotul poate crește pofta de mâncare, ceea ce mai ales în cazul bebelușilor mai mofturoși este un mare plus.

Așadar, beneficiile înotului sunt evidente, părinții trebuie doar să discute cu medicul pediatru dacă nu există vreo contraindicație pentru a duce bebelușul la înot. De asemenea, părinții trebuie să găsească un club de înot cu instructori bine pregătiți și cu un mediu curat și sigur pentru cel mic.

Atenție! Acest articol are rol de informare și nu înlocuiește un control medical!

Distribuie
post-img
Prev post

CAUZELE APARITIEI VARICELOR

Next post

CAT DE IMPORTANTE SUNT 10 MINUTE PETRECUTE LA SOARE?

post-img