Clicky

ÎNGRIJIREA TENULUI ÎN SARCINĂ. CE TREBUIE SĂ EVIȚI

Foarte multe femei au probleme cu tenul în perioada sarcinii, mai ales din motive hormonale. Acneea și petele de pe față sunt destul de frecvente în cazul gravidelor.

Îngrijirea tenului se schimbă în cele nouă luni de sarcină, fiindcă problemele tenului sunt altele, dar nici nu sunt permise toate tratamentele, deoarece unele pot influența evoluția fătului, dar și sănătatea mamei.

De exemplu, injectiile cu acid hialuronic și toxină botulinica se numară printre tratamentele cosmetice interzise în sarcina, deoarece au potențial nociv pentru viitorul bebeluș. Chiar dacă acestea erau o procedură obișnuită în perioada de preconcepție, recomandarea specialiștilor este ca pe parcursul celor 9 luni de sarcină să nu fie efectuată nici măcar o singură intervenție de acest tip, explică dr. Silviu Petrișor Istoc.

Totodată, tenul devine foarte sensibil în perioada sarcinii, motiv pentru care orice fel de tratament cosmetic cu potențial agresiv și invaziv este total interzis. În această categorie intră peeling-ul chimic și microdermabraziunea. Chiar dacă în mod normal acestea pot avea efecte spectaculoase asupra tenului, în perioada sarcinii pot produce cicatrici sau erupții de coșuri.

Un alt exemplu de tratament interzis în sarcină este cel care folosește tehnologia laser. Nu în ultimul rând, nu este sigur să crești temperatura de bază în primul trimestru, astfel încât tratamentul cu aburi se află pe lista celor interzise în sarcină. Pe de altă parte, aplicarea unui prosop cald pe față este permisă, deoarece această metodă nu va ridica temperatura generală.

Distribuie
post-img
Prev post

CUM PREPARĂM CORECT SUCURILE DE LEGUME ȘI FRUCTE

Next post

TARHONUL, PROPRIETĂȚI ȘI MODURI DE ADMINISTRARE

post-img