Clicky

INFECȚIA CU STREPTOCOCUL A LA COPII, SIMPTOME ȘI TRATAMENT

Date de ultima oră anunță că o nouă epidemie face ravagii printre copii, anume infecția cu streptococul A.

Infecția cu streptococ beta-hemolitic grup A se transmite prin picăturile eliberate când o persoană strănută sau tușește, dar și prin contact direct cu persoane infectate.

În momentul în care există suspiciunea că a avut loc infectarea, se recomandă un exudat nazal și/sau faringian. Există posibilitatea unor teste rapide care confirmă sau infirmă infecția.

Care sunt semnele privind existența unei infecții cu streptococ A:

1.Debut brusc cu febră mare;

2.Alterarea stării de sănătate;

3. Lipsa poftei de mâncare;

4.Oboseală;

5.Tuse;

6. Durere în gât;

7. Frisoane.

Cum aceste simptome sunt comune cu cele prezente în cazul altor boli, cum ar fi gripa, există posibilitatea să se întârzie stabilirea unui diagnostic corect.

Important este că prezența la medic este obligatorie, deoarece singurul tratament recomandat este cel cu antibiotic, însă doar după ce exstă confirmarea că persoana este infectată cu streptococ A.

Este bine de știut că acest streptococ poate declanșa o serie de boli, precum:

-otită;

-faringită;

-sinuzită;

-amigdalită;

-scarlatina;

-endocardită;

Dacă infecția cu streptococ A nu este tratată cu antibiotic, persoana poate transmite mai departe infecția, chiar și timp de 21 de zile.

În colectivitățile de copii școlari, este nevoie de o igienă sporită, pentru a preveni răspândirea infecției în rândul elevilor. Copiii infectați trebuie să stea acasă atât cât recomandă medicul și să urmeze tratamentul recomandat de medic. Copiii trebuie să aibă grijă de igiena mâinilor, să nu mănânce fără să se spele pe mâini. Clasa trebuie aerisită constant, iar curățenia clasei trebuie să fie o prioritate a școlii.

Distribuie
post-img
Prev post

INSUFICIENȚA CARDIACĂ EPISODUL 1

Next post

GLANDA PINEALĂ, CE ESTE ȘI CE ROL ARE

post-img