Clicky

ÎMBRĂȚIȘAREA, REMEDIU ÎMPOTRIVA INSOMNIEI

Insomnia este o tulburare de somn care ne afectează pe toți, pentru perioade mai lungi sau mai scurte de timp.

Dincolo de medicamente sau de remedii naturiste, cercetătorii au descoperit o metodă care ar putea să fie utilă în combaterea insomniei.

Astfel, medicii au constatat că îmbrăţişările sunt o modalitate eficientă de a adormi mai repede. Experţii au efectuat cercetări şi au descoperit că doar în Marea Britanie aproximativ 16 milioane de persoane suferă de insomnie.

Specialiştii susţin că în timpul zilei, se eliberează hormonul cortizol, care este responsabil pentru răspunsul la stres. Cantitatea de cortizon trebuie redusă pentru a se asigura un somn sănătos. O poziţie confortabilă în pat şi mai ales o îmbrăţişare de la persoana dragă pot reduce anxietatea şi pot îmbunătăţi starea de spirit, notează Rador.

Astfel, organismul începe să producă serotonină, care joacă un rol semnificativ în ciclul somn-veghe. Eliberarea stresului după îmbrăţişare reduce riscul de boli cardiovasculare, întăreşte sistemul imunitar, iar eliberarea de dopamină relaxează muşchii. Medicii britanici susţin că toţi aceşti factori contribuie la relaxare şi la un somn odihnitor.

Distribuie
post-img
Prev post

GĂLBENELELE, AURUL MAICII DOMNULUI

Next post

ESTE TOT TIMPUL LÂNGĂ TINE, DAR ȘTII SĂ AI GRIJĂ DE EL? INGRIJIREA CAINILOR...

post-img