Clicky

IERTAREA ȘI SĂNĂTATEA

Suntem într-o perioadă de mare încărcătură spirituală, sunt zile în care se pune accentul pe iertare și pe bunătate.

Dar oare știm că dacă iertăm pe altcineva ne facem în primul rând nouă bine?

Iertarea poate fi un panaceu mental și fizic, un balsam al sufletului, un medicament eficient care se poate administra în depresie, anxietate, boli cardiovasculare, imunodeficiențe și cance. Se spune ca iertarea poate „repara” o inimă frântă, o relație care nu mai merge și-ți dă o stare de bine. Iertarea este un remediu împotriva durerii, explică priholog Loredana Ionașcu.

Potrivit acesteia, cercetările în domeniu au descoperit că în raport cu iertarea oamenii tind să reacționeze în trei moduri:

1.Cei care se conformează religiei și consideră că iertarea este un cadou, dar sunt frustrati si se simt înșelați;

2.Cei care cred teoretic în această idee, că iertarea se face necondiționat, dar când se întâlnesc cu o situație reală refuză să ierte;

3.Cei care resping ideea că ar fi necesar să oferi ceva în schimbul iertarii, dar nu cred același lucru în situațiile când se află de partea cealaltă.

Însă, iertarea nu trebuie să fie necondiționată. Încă de pe vremea lui Iisus ni se spune să iertăm, ca să fim și noi iertați.

Deși sunt situații în care avem impresia că este imposibil să iertăm pe cel care ne-a făcut rău, avem în noi această putere. De a nu ține minte răul care ni s-a făcut și de a merge mai departe în viață fără să ne pierdem pacea sufletului.

Distribuie
post-img
Prev post

MONITORIZAREA TENSIUNII ARTERIALE TIMP DE 24 DE ORE

Next post

LA CE SĂ FIM ATENȚI CÂND NE APROVIZIONĂM PENTRU MASA DE PAȘTI

post-img